kronika

Vzrok streljanja domnevno nerazčiščeni družinski spori

2.7.2015 | 15:30 | M. M.

Na kraj je včeraj odhitelo več patrulj, območje Kočevja je ves čas preletaval tudi policijski helikopter. (Foto: arhiv DL)

Na kraj je včeraj odhitelo več patrulj, območje Kočevja je ves čas preletaval tudi policijski helikopter. (Foto: arhiv DL)

Kočevje - Poročali smo o strelskem obračunu, ki se je včeraj pozno popoldne zgodil v kočevskem romskem naselju pri Željnah. »Po do sedaj zbranih obvestilih, opravljenem ogledu in ugotovljenih okoliščinah, je bila potrjena uporaba strelnega orožja in nevarnih predmetov. Domnevni razlog včerajšnjega dogodka so nerazčiščeni družinski nedavni spori. Zaradi uporabe strelnega orožja sta bili dve osebi poškodovani, in sicer 53-letna ženska in 35-letni moški, ki sta utrpela lahke telesne poškodbe. Prav tako je bil zaradi uporabe nevarnih predmetov poškodovan še 17-letni moški. Utrpel je lahke telesne poškodbe. Posredno zaradi omenjenega dogodka, je bila poškodovana še ena mladoletna oseba, utrpela je lahke telesne poškodbe,« je danes sporočila predstavnica za odnose z javnostmi na PU Ljubljana Nataša Pučko.

Dodala je še, da so policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja, povzročitve splošne nevarnosti in lahke telesne poškodbe odvzeli prostost dvema osebama, 43-letnemu moškemu in 16-letnemu mladoletniku. »Preiskava se nadaljuje, zato vam podrobnejših informacij ne moremo posredovati,« so zaključili z ljubljanske PU.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava