posavje

11. pohod ob nemško-italijanski okupacijski meji

3.7.2015 | 16:30 | M. M.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Društvo izgnancev Slovenije skupaj s krajevno organizacijo Bučka jutri, 4. julija, organizira 11. pohod ob nemško-italijanski okupacijski meji 1941–1945 od Telč do Bučke. Udeleženci se bodo na pot odpravili ob 8. uri s Telč, na cilj pa prispeli predvidoma ob 11. uri, kjer bo v kulturnem domu na Bučki še prireditev ob 70-letnici vrnitve Slovencev iz izgnanstva in begunstva. Spominski pohod je del sklopa prireditev ob prazniku občine Škocjan.

Kmečki praznik v Tržišču

Društvo podeželske mladine Tržišče pa dan kasneje, torej v nedeljo, 5. julija, s od 15. ure naprej vabi na tradicionalni, letos že 30. Kmečki praznik v Tržišču. Ta bo v znamenju kmečkih iger, košnje in blagoslova traktorjev, so danes med drugim sporočili oz občine Sevnica.

Danes sicer mineva sedem let od tragične nesreče pri HE Blanca. »Danes ob 17.30 se bomo poklonili spominu na vse preminule v tragičnem dogodku,« so še dodali.

‹ nazaj

Komentarji (2)

9.7.2015OceniMrkel Angela 
Pohoda se bodo udeležili tudi "domobrančki91"!
9.7.2015 1   (1)   (0)   OceniJan 
Tebi pa precej pod kapo manjka, a? Razen žaljenja težko hkrati dihaš in razmišljaš, ne? Datumi in tvoje dimenzije obstajanja v prostoru in času so zamegljene s šmarnico ali tropinovcem?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava