kronika

Padla mladoletni motorist in 84-letni kolesar

3.7.2015 | 13:30 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Šentjernejski policisti včeraj okoli 11. ure posredovali zaradi prometne nesreče pri kraju Gomila. Ugotovili so, da je 60-letna voznica avtomobila v križišču zaradi izsiljevanja prednosti trčila v avtomobil, ki ga je vozil 51-letni voznik. Poškodovano voznico, voznika in dva potnika iz vozila 51-letnika so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Na cesti med krajema Črnc in Cundrovec je včeraj okoli 17.30 padel motorist. Policisti so ugotovili, da je 16-letni motorist zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad motorjem, padel in se poškodoval. Oskrbeli so ga v brežiški bolnišnici. Policisti bodo zoper mladoletnika na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Brežiški policisti so bili danes okoli 9. ure obveščeni o padcu kolesarja v križišču pri Dečnem Selu. 84-letnega kolesarja, ki si je ob padcu hudo poškodoval glavo, so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo, po prvih ugotovitvah pa je bil kolesar v prometni nesreči udeležen sam.

Večina kršitev pri tovornem prometu

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj med 16. in 20. uro izvajali poostren nadzor na avtocestnem postajališču Dule v smeri Obrežja. S področja prometne varnosti so pri kontroli 34 tovornih in 13 osebnih vozil ugotovili 29 kršitev in voznikom izdali plačilne naloge. Največ kršitev se je nanašalo na preobremenitve tovornih vozil, obvezne počitke in odmore voznikov tovornih vozil in nepravilno zavarovan tovor. Zaradi kršitev določil zakona o tujcih so trem kršiteljem izrekli globo, štirim pa opozorilo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava