bela krajina

V Beli krajini po pasošu, vinojeti in goldinarjih še vozniško dovoljenje

4.7.2015 | 09:00 | Besedilo in fotografije: M. B.-J.

V Beli krajini po pasošu, vinojeti in goldinarjih še vozniško dovoljenje
V Beli krajini po pasošu, vinojeti in goldinarjih še vozniško dovoljenje

Podzemelj - Pred dobrima dvema letoma so v Svobodnem belokranjskem ozemlju (SBO) v Uniji vinorodnih dežel izdali pasoš, kot v Beli krajini pravijo potnemu listu, in vinojeto za vožnjo po belokranjskih cestah. Pozneje se je pridružil še goldinar, sedaj pa imajo v SBO še tapravo vozniško dovoljenje.

Vozniško dovoljenje so v Gostišču Veselič v Podzemlju predstavili Toni Gašperič, ki je oče mnogih idej o tem, kar se dogaja v SBO, Branko Babič, ki je dal dokumentom likovno podobo, in gostilničarka Andreja Drakulič Veselič. Tapravo vozniško dovoljenje, kot so ga poimenovali, je na prvi pogled podobno vozniškemu dovoljenju, ki ga dobimo, ko opravimo vozniški izpit.

Tudi v vozniško dovoljenje SBO, ki ga je mogoče kupiti v Gostišču Veselič, bodo vpisovali prekrške. Vsak »prekršek«, torej zapitek pri šanku, za več kot pet evrov, bodo vpisali v vozniško dovoljenje. Ko bo polnih vseh 24 predalčkov, bo lastnik na vsoto porabljenega denarja prejel 5 odst. ugodnosti, ki jih bo porabil v gostilni. Prav tako bodo v dovoljenju za kategorije od A do Ž zabeležili tudi plačilo vseh rund.

‹ nazaj

Galerija (15)

IMG_7175_1_1
IMG_7176_2_1
IMG_7177_3_1
IMG_7179_4_1
IMG_7180_5_1
IMG_7181_6_1
IMG_7182_7_1
IMG_7183_8_1
IMG_7184_9_1
IMG_7185_10_1
IMG_7187_11_1
IMG_7200_12_1
IMG_7204_13_1
IMG_7205_14_1
IMG_7210_15_1

Komentarji (8)

4.7.2015 2 (3) (1)OceniBelokranjka 
Kako enostavno, da ne rečem "podlo" si nekateri Belokranjci - gostilničarji enostransko prilaščate ime naše deželice in njenih ljudi za biznis. Pa ste koga vprašali? To dejanje ni belokranjsko oz. slovensko bolj?????
5.7.2015—   (1) (1)OceniBelokranjka II 
se strinjam s tabo, Belokranjka. Podlo in neumno. Vse za biznis.
6.7.2015 2 (2) (0)OceniAndreja Drakulić Veselič 
Spoštovana Belokranjka in Belokranjka II. Predstavitev vozniškega dovoljenja je predstavitev še enega izmed turističnih produktov zaokrožene turistične destinacije Bele krajine. Toni ji je nadel domišljijski naziv SVOBODNO BELOKRANJSKO OZEMLJE. Vsi turistični ponudniki vedno s ponosom in z namenom širjenja prepoznavnosti uporabljajo in navajajo ime pokrajine, regije in njenih ključnih atributov (Bela krajina, EDEN, I FEEL SLOVENIJA, RDO DOLENJSKA,...). Predstavljeni produkt predstavlja popestritev turistične monotonije in jaz v tem ne vidim prilaščanja. Seveda pa ima vsak pravico do svojega mnenja. Žalosti me samo dejstvo, da se na pozitivne prakse gleda z negativno konotacijo. Pa lep dan vsem. Zgoraj podpisana :)
6.7.2015 1 (1) (0)Ocenialbin 
bravo Andreja
7.7.2015Oceninakovalo 
@''belokranjki'' I.,II. * , kakor koli temu pravita , mislim ,da je na koncu pomembno samo to kolikokrat se ime BELA KRAJINA pojavi v mediji in v raznih debata -seveda v pozitivi . Nikdar niso vsi zadovoljni , vendar borba za vsakdanji kruhek NE pozna milosti . če bodo gostilničarji imeli več obiska ,bo morda kak ''košček kruha'' tudi za ostale domače pridelovalce , vina , krompirja, zelenjave ,............... ps . pa vsaj v vsaki taki podobni zgodbi se lahko tudi nasmejeta ...... nikar si ne drznita (tako kaže vajin komentar ) lastiti ime Bela krajina--- to je naše Belokranjsko in ga lahko vsak uporablja v svojo promocijo .
7.7.2015OceniLeon Šuštaršič 
Srčen pozdrav prijatelju Branku, ki veliki Prijatelj je nečaku tete Mare, gostilničarki Andreji, mlinarju in mlinarici iz Pustega Gradca, kjer stavbar svoj odtis _dlan_ je zanamcem zapusti, ter vsem ostalim prisotnim mladim dragim Belokranjcem, dragim Belokranjkam. Petnajsta fotografija je sporočilna. Bela breza na Prešernovem trgu ne razume, ZAKAJ zasadile so se štiri smreke, in če le te ni načrtoval pokojni mojster arhitekt Marjan Mušič v Nm. Veselim se že devetega julija, ko ponovno se pozdraviva s stolnim proštom v nadškofiji Ljubljana, kjer prav tako je sv.Nikolaj_Miklavž. Že leta in leta si ŽELIM, da bi se zasadile medonosne rastline na enem od sedmih gričev, ki človeško povišan je bil, ko temelji so se kopali. Tam blizu je čebelnjak, Program želi vsoto sedem in šest in če sem prav izračunal je trinajst. Pa vendarle je zgodovinsko srečno število. Koliko petkov s datumom 13 v mesecu je letos, pa niti nisem še pogledal. Aha, le sekaj, sekaj smrečico,ko bo čas za to, da narediš si barčico...je spevna narodna pesem ..., pod njeno krošnjo skoraj nič ne raste, pa tudi sinička nikoli, ne naredi gnezda na smrekovi veji. Pod Šmihelskim cestnim mostom so včeraj imeli mladi _ Pot Julije_ "prešerno" zabavo in pustili za seboj vsaj en kilogram razmetane plastike. Pospravljeno!
7.7.2015OceniPaprika 
A ta model je padu direktn na fangl al kaj?
8.7.2015Ocenipepito 
A si šele zdaj opazu ? Stare prigode in "razglabljanja"

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava