dolenjska

FOTO: V mesto so tokrat prišli vsi

4.7.2015 | 11:05 | B. B.

FOTO: V mesto so tokrat prišli vsi
FOTO: V mesto so tokrat prišli vsi
FOTO: V mesto so tokrat prišli vsi
Foto: B. B.

Foto: B. B.

Novo mesto - Mestno jedro Novega mesta je sinoči zaživelo kot že dolgo ne, morda sploh še nikoli. Glavi trg in Rozmanovo so napolnili ljudje, ki so se v mesto z vseh strani zgrinjali peš, saj okoli 21. ure v njem preprosto ni bilo moč več parkirati. Pa to tokrat ni zmotilo nikogar, saj so ulice starega jedra ponudile nekaj mnogo boljšega kot parkirišča - življenje, ljudi in utrip kakršne si lahko le želimo.

Pred Gogo je svojo preprogo razgrnil Rudi Potepuški, podjetniki iz mestnega jedra, povezani v iniciativo Grem v mesto, pa so pripravili Noč nakupov. Trgovinice in lokali so zaživeli v pisanih barvah, na trgu so prižgali celo novoletno razsvetljavo in na vsakem vogalu se je nekaj dogajalo. Glasbeniki, artisti, plesalci, slikarji, rokodelci ...  in ob njih ljudje, ki so se lahko le čudili, kako se je običajno zaspano mesto v enem večeru prelevilo v tako živahno in prijetno prizorišče.

Kogar sinoči ni bilo v mestu, in teh ni bilo prav veliko, mu je lahko žal. Ali pa tudi ne, saj je postalo jasno, da Novo mesto premore dovolj ustvarjalnega naboja in ljudi, ki lahko brez kakega posebnega vložka, le z dobro voljo, jasno vizijo in primerno podporo lokalne skupnosti v staro mestno jedro vrnejo tisto, kar smo v njem toliko let pogrešali - življenje.

‹ nazaj

Galerija (17)

noc nalupov 01
noc nalupov 02
noc nalupov 03
noc nalupov 04
noc nalupov 05
noc nalupov 06
noc nalupov 07
noc nalupov 08
noc nalupov 09
noc nalupov 10
noc nalupov 11
noc nalupov 12
noc nalupov 13
noc nalupov 14
noc nalupov 15
noc nalupov 16
noc nalupov 17

Komentarji (7)

4.7.2015OceniAna 
Bilo je čudovito, videti zadovoljne in srečne ljudi! Naenkrat se je zbrala pozitivna energija, in noč je bila prekratka. Iskrene čestitke vsem članom CI. Bili ste odlični!
4.7.2015OceniMiki 
Res je bilo čudovito.Pohvale vsem akterjem dogobka,pa upam,da se še kdaj ponovi.Končno se je zbudilo Novo mesto.
4.7.2015OceniMiha 
Res je bilo odlično. Same pohvale. Mislim, da so bili še organizatorji presenečeni nad obiskom. Le tako naprej! Na polno!
4.7.2015OceniIvo 
Čudovito je bilo. Odlična izvedba, odlični gosti, šokirani smo bili... Organizatorje tega dogodka postavit za župane ;-)
4.7.2015 1 (1) (0)Ocenibučka 
.......res smo bili kot eno, saj mesto niso samo lepe fasade, čiste ulice, temveč ljudje, ki mu dajejo življenje, bilo je naravnost fenomenalno...
4.7.2015OceniJan 
Takšni bi morali biti vsi vikendi, ne zgolj enkrat letno!
5.7.2015OceniLeon Šuštaršič 
Le, kateri veseljak/veseljaki je/so na fotografiji dvanajst? Le, kaj so izvedeli, da so tako prešerni? ... Čudovito je bilo na 1. TRDINOVEM LITERARNEM POHODU NA GORJANCE, ob 185. letnici rojstva in 110. letnici smrti slovenskega etnografa, pisatelja in zgodovinarja Janeza Trdine, na dan 04.malega srpana leta v Gospodovem 2015. Za vse, ki še ne vedo, da vrh je bil "KRŠČEN" po "pomorsko" leta 1923 ob PREIMENOVANJU , najvišjega vrha na Gorjancih, v Trdinov vrh, leta 1921 z _ Metliškim rdečim vinom_ ... . Čudovita organizacija Študijskega knjižnice Mirana Jarca iz Novega mesta in to vsako leto>> ) na Gorjancih, ki vhod je bil _UMNO_ zgrajen iz južne strani!!!! Veselim se že danes , 2. Trdinovega literarnega pohoda na Gorjance v letu Gospodovem 2016!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava