Mitja Stanek razstavlja v Lapidariju

4.7.2015 | 18:15

Mitjo Staneka (desno) sta predstavila Bojan Božič (levo) in Goran Milovanović. (Foto: M. L.)

Mitjo Staneka (desno) sta predstavila Bojan Božič (levo) in Goran Milovanović. (Foto: M. L.)

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Onubo (Foto: M. L.)

Onubo (Foto: M. L.)

Kostanjevica na Krki - V Lapidariju Galerije Božidar Jakac so sinoči odprli razstavo del akademskega kiparja Mitje Staneka z naslovom Tehno. Kot je pri tem dejal direktor galerije Bojan Božič, je Stanek doslej že nastopil v Kostanjevici na Krki, ko se je udeležil mednarodnega simpozija kiparjev Forma viva leta 2013.

Božič je ob tem predstavil udi letošnjo Fomo vivo. V okviru tega umetniškega dogodka bosta kipar Dušan Teršar in slikar Jože Marinč z Dob pri Kostanjevici na Krki postavila skulpturi v obeh cestnih krožiščih v Kostanjevici na Krki.

Mitjo Staneka je podrobno predstavil kustos razstave Goran Milovanović. Kipar je po Milovanovićevih besedah v Lapidarij postavil prostorsko instalacijo, »ki se dobesedno razteza v vse prostore in generira nasičeni občutek digitalizirane potrošnike družbe«. Stanek in kustos razstave sta za tokratno predstavitev izbrala grafike in kipe. »Humanizem je tehnologiziran,« je Milovanović usmeril pozornost na eno od sporočil razstave, ki bo odprta do 6. septembra.

K Stanekovi prostorski instalaciji in k Milovanovićevim poudarkom o sporočilih razstave se je smiselno podala elektronska glasba kostanjeviškega tria Onubo.

M. L.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava