Damijan Šinigoj v Knjižnici pod krošnjami

4.7.2015 | 20:45

Knjižnica pod krošnjami je včeraj gostila Damijana Šinigoja. (Foto: Zavod Zora)

Knjižnica pod krošnjami je včeraj gostila Damijana Šinigoja. (Foto: Zavod Zora)

Novo mesto - Knjižnica pod krošnjami na Pumpnci ob Župančičevem sprehajališču je včeraj gostila svoje prvo literarno srečanje. Po »lokalpatriotsko«, kar se ob 650-letnici spodobi, so na prvo srečanje povabili novomeškega pisatelja Damijana Šinigoja, so sporočili z Zavoda Zora.

Šinigoj je sicer maloštevilnim obiskovalcem – Novomeščane je namreč vsrkalo mestno jedro ob Noči nakupov – pojasnjeval ozadja zgodb, ki jih je »vknjižil«. Udeleženci pa so z zanimanjem prisluhnili tudi njegovim jamarskim podvigom in drugim avanturam iz kočevskih gozdov.

Moderator, pogovor je vodil novinar Dolenjskega lista Igor Vidmar, je postregel še z anekdoto, ko so si prijatelji na račun Damijanovega raziskovanja gozdov in jam pisatelja privoščili in bi mu, če bi bil bolj košat, posivila marsikateri las. »Če jo želite slišati, boste morali počakati na prihodnje srečanje pisatelja s svojimi bralci,« so sporočili z Zavoda Zora.

Knjižnica pod krošnjami bo sicer že v ponedeljek ob 17. uri gostila brezplačno zeliščno delavnico, na kateri bo zeliščarka Sabina Grošelj predstavila zdravilne rastline ob Krki in njihovo uporabo.

 J. S.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava