dolenjska

Fotografije lesenih mostov reke Krke in kolesarjenje v pomoč Luki Cuglju

5.7.2015 | 11:15 | Besedilo in foto: L. Markelj

Vladimir Ban (v sredini).

Vladimir Ban (v sredini).

Zameško - Okrepčevalnica Zakrakovc, ki jo je Vladimir Ban lepo uredil v nekdanji šoli, je ob prvem letu svojega delovanja povabila na zanimiv kulturni dogodek - otvoritev dobrodelne fotografske razstave fotografskega društva Goga Leseni mostovi reke Krke.

Leseni most čez Krko v Mršeči vasi, ki naj bi ga šentjernejska občina podrla in zgradila novega, betonskega.

Leseni most čez Krko v Mršeči vasi, ki naj bi ga šentjernejska občina podrla in zgradila novega, betonskega.

Pet fotografov je prispevalo okrog sedemnajst slik, na njih pa so - kot pove že naslov razstave -mostovi na spodnjem toku reke Krke od Gumberka do Boršta. »Ni mi vseeno za našo kulturno dediščino, ki jo moramo ohranjati. V Ljubljani se za to ni bati, na podeželju pa je razmišljanje ljudi pogosto drugačno,« pravi pobudnik razstave.

Slednja ima dobrodelno noto, ravno tako tudi današnje prvo kolesarjenje z naslovom Po lesenih mostovih reke Krke. Proga meri 50 kilometrov in poteka po trasi: Zameško-Raka-Drnovo-Krška vas-Velike Malence-Boršt-Dolnja Pirošica-Podbočje-Kostanjevica na Krki-Koprivnik-Zameško.

Marko Šušteršič in Borut Antončič.

Marko Šušteršič in Borut Antončič.

Organizator izkupiček od prodaje fotografij - nekatere so že prodane, druge so še na voljo in so jih že ponudili tudi šentjernejskim gospodarstvenikom in drugim, na ogled pa so v okrepčevalnici še dva tedna - in startnine kolesarjev namenja rehabilitaciji mladega fanta Luke Cuglja, domačina iz šentjernejske občine, ki je pred nekaj leti zaradi možganske krvavitve utrpel tako hude poškodbe možganov, da potrebuje 24-urno pomoč, zanj pa je ključnega pomena tudi rehabilitacija, ki je zavod za zdravstveno varstvo ne krije v celoti in veliko stane. Starši fanta so veseli te akcije, saj jim bo vsak evro prišel prav.

Vladimir Ban obljublja, da bosta tako fotografska razstava na temo mostov kot kolesarjenje postala tradicionalen dogodek, kar malo razočaran pa je bil nad slabim obiskom domačinov in ker dogodku (otvoritvi razstave) ni dal »težo« tudi kak predstavnik šentjernejske občine.

Otvoritev fotografske razstave je popestril glasbenik Borut Antončič ob harmonikarski spremljavi Marka Šušteršiča.

‹ nazaj

Galerija (16)

MOSTOVI-001
MOSTOVI-002
MOSTOVI-003
MOSTOVI-004
MOSTOVI-005
MOSTOVI-006
MOSTOVI-007
MOSTOVI-008
MOSTOVI-009
MOSTOVI-010
MOSTOVI-011
MOSTOVI-012
MOSTOVI-013
MOSTOVI-014
MOSTOVI-015
MOSTOVI-016

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava