dolenjska

Letni kino v občinah Mirnske doline

6.7.2015 | 08:10 | L. M.

Letni kino v občinah Mirnske doline

Trebnje - Preteklo leto je Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Trebnje poletni dogodek Letni kino začela izvajati še v dveh občinah Mirnske doline – na Mirni in v Šentrupertu, od leta 2010 v Mokronogu in od 2011 dalje tudi v Trebnjem.

Letni kino v občinah Mirnske doline

Tako bo letos trebanjska izpostava JSKD že drugo leto izvedla projekt letni kino v vseh štirih občinah Temeniške in Mirnske doline, pravi Mojca Femec.

Prvi vikend v juliju, petek in soboto, so filmska dogodka gostili na Mirni na športnem igrišču tamkajšnje osnovne šole ter v Deželi kozolcev v Šentrupertu. Tudi letos je bil izbor slovenskih filmov. Na Mirni so se odločili za slovensko romantično komedijo Pot v raj, v Šentrupertu pa za Burgerjev film Avtošola. Oba večera je bilo vreme izjemno, za kokice in tekočo ohladitev tudi (Fenda bar na Mirni in Šentruperske Šmarnice ter bar Santropez v Šentrupertu). Opaziti je bilo nekoliko manj obiskovalcev glede na preteklo leto, pa vendar je bil namen občin, ki projekt financirajo, dosežen.

Filmski dogodek je zagotovo popestril dogajanje v kraju, kot tudi poletno kulturno ponudbo drugim obiskovalcem. Zadnji vikend v avgustu se bosta na velikem platnu pod zvezdami odvila filma še v Mokronogu in Trebnjem.

‹ nazaj

Galerija (11)

KINO-001
KINO-002
KINO-003
KINO-004
KINO-005
KINO-006
KINO-007
na-mirni (1)
na-mirni (2)
na-mirni (3)
na-mirni

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava