dolenjska

Segonjčani presrečni, da imajo končno vodovod

6.7.2015 | 12:50 | Besedilo in foto: L. Markelj

Na zdravje z vodo!

Na zdravje z vodo!

Segonje - Prednostna naloga občine je vedno bila in bo ostala zagotavljanje zdrave pitne vode vsem občanom, pravi škocjanski župan Jože Kapler.

Segonjčani presrečni, da imajo končno vodovod

Zato je bil včeraj res vesel dogodek v vasi Segonje, saj so krajani končni prišli do težko pričakovanega javnega vodovoda. Vseskozi je občina načrtovala, da bo te načrte uresničila v okviru regijskega projekta Hidravličnih izboljšav. A ker se je projekt, ki naj bi ga podprla država, prelagal iz leto v leto, so se vaščani zbrali in sklenili, da se zadeve lotijo sami.

Občini so predlagali, da prispevajo tako z denarjem kot s prostovoljnim delom, tudi s svojimi stroji in priključki (ta del je znašal okrog 65 tisoč evrov), občina pa je primaknila 110 tisoč evrov in še 70 tisoč za asfaltiranje okrog kilometer dolge ceste do vasi. Izbran izvajalec del, novomeški CGP, se bo del lotil v tem mesecu.

Kot je povedal predsednik gradbenega odbora Jože Korene, so vaščani, med katerimi je tudi veliko mladih družin, zdaj zadovoljni. Na vodovod - delavci novomeške Komunale so poskrbeli za polaganje cevovoda in za priključke – bo priključenih 30 gospodinjstev in vikendašev. Segonjčani tako niso več odvisni od dovoza vode – do zdaj so se posluževali v glavnem vode iz vodnjakov, večini družin so jim jo morali zlasti poleti tudi po večkrat mesečno dovažati gasilci, kar je kljub subvencioniranju občine tudi nekaj stalo.

Škocjanski lovski rogisti so dali dogodku slovesen pridih.

Škocjanski lovski rogisti so dali dogodku slovesen pridih.

Nov vodovod je blagoslovil škocjanski župnik g. Tone Dular, trak pa so prerezali in nazdravili z vodo iz vodovoda: predsednik gradbenega odbora Jože Korene, župan Jože Kapler, podžupan Alojz Hočevar ter predstavnika novomeške Komunale: Peter Stipan in Jernej Bevc. Dogodek so popestrile pevke skupine Klasje, škocjanski lovski rogisti ter mladi glasbeniki iz vasi. Veseli vaščani so pomembno pridobitev proslavili tudi s skupnim kosilom pod kozolcem, spekli so odojka, piščance, skuhali golaž, manjkala pa ni tudi dobra vinska kapljica, za kar so poskrbeli škocjanski vinogradniki.

‹ nazaj

Galerija (25)

SEGONJE-001
SEGONJE-002
SEGONJE-003
SEGONJE-004
SEGONJE-005
SEGONJE-006
SEGONJE-007
SEGONJE-008
SEGONJE-009
SEGONJE-010
SEGONJE-011
SEGONJE-012
SEGONJE-013
SEGONJE-014
SEGONJE-015
SEGONJE-016
SEGONJE-017
SEGONJE-018
SEGONJE-019
SEGONJE-020
SEGONJE-021
SEGONJE-022
SEGONJE-023
SEGONJE-024
SEGONJE-025

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava