kronika

Na polju zagorela balirka

7.7.2015 | 07:10 | M. K.

simbolna slika (Foto: arhiv DL)

simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Na cesti Trebnje-Mokronog, pri Slovenski vasi, občina Šentrupert, se je včeraj ob 12.10 uri zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kombinirano in osebno vozilo. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so jo oskrbeli na kraju nesreče in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Trebnje so pomagali reševalcem, odklopili akumulator, zavarovali kraj nesreče in pomagali policistom usmerjati promet.

Padli mopedist, motoristka in motorist

Ob 11.02 je na cesti Brežice-Cundrovec, občina Brežice, padel mopedist. Posredovali so reševalci NMP ZD Brežice, ki so voznika na kraju oskrbeli in ga prepeljali v urgentni center SB Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 17.52 je na starem mostu v Krškem padla motoristka. Posredovali so reševalci NMP ZD Krško, ki so motoristko oskrbeli in jo prepeljali v urgentni center SB Brežice. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so mesto dogodka zavarovali in nudili pomoč reševalcem.

Ob 22.01 je v Vajdovi ulici v Semiču padel motorist in se poškodoval. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Gorel električni drog

Ob 12.28 je v naselju Dolenje Kamenje, občina Novo mesto, gorel električni drog. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so pogasili požar na drogu in odpadnem materialu. O dogodku so bili obveščeni delavci elektro podjetja.

Ob 10.40 se je v paletarni podjetja Vipap Krško iz neznanih vzrokov sprožil avtomatski javljalnik požarov. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so pregledali prostor in alarmno napravo postavili v prvotno stanje.

Na polju gorela balirka

Ob 16.48 je v kraju Vihre na njivi gorela balirka. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško in gasilci PGD Vihre. Gasilci so balirko, ki jo je ogenj poškodoval, pogasili, seneno balo pa razkopali. Lastnik je traktor uspel odmakniti od požara, tako da le-ta ni poškodovan. Do prihoda reševalcev NMP ZD Krško so gasilci občanu, ki se je nadihal dima, nudili tudi prvo pomoč.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava