dolenjska

Mladi prostovoljci tudi na taboru pomagali starostnikom

7.7.2015 | 12:25 | M. M., foto: OZRK Novo mesto

Mladi prostovoljci tudi na taboru pomagali starostnikom
Mladi prostovoljci tudi na taboru pomagali starostnikom

Dolenjske Toplice - V Dolenjskih Toplicah je letos potekal že deseti tabor za mlade prostovoljce Rdečega križa. Na njem je sodelovalo 27 dijakov osmih različnih šol skupaj s petimi mentorji, ki so bivali v topliški osnovni šoli. »V dopoldanskem času smo obiskovali starejše občane Dolenjskih Toplic. Obiskali smo tudi stanovalce Doma starejših Novo mesto in Črnomelj. Mladi so s starimi klepetali in poslušali njihove zanimive življenjske zgodbe, pri nekaterih pa so opravljali tudi manjša hišna opravila. Pri socialno ogroženi družini v Podhosti so pomagali pri pripravi drv za zimo in pospravili okolico hiše. Skupno so mladi prostovoljci v času tabora obiskali več kot 15 starostnikov,« je sporočila Andreja Murgelj iz OZRK Novo mesto

V sodelovanju s Termami Dolenjske Toplice in Turistično informacijskim centrom Dolenjske Toplice so za mlade pripravili popoldansko osvežitev v bazenu, strokovno vodenje po Dolenjskih Toplicah in obisk Baze 20. V večernem času so mladi preko socialnih iger in različnih delavnic spoznavali zgodovino in delovanje Rdečega križa in Rdečega polmeseca ter se spoznavali in družili.

»Iskreno se zahvaljujemo vodstvu OŠ Dolenjske Toplice, predsednici KORK Dolenjske Toplice Ivani Pelko, vodstvu Term Dolenjske Toplice, Primožu Primcu iz TIC Dolenjske Toplice in vsem tistim, ki so s svojimi močmi pripomogli pri uspehu našega tabora. Veseli smo novih prijateljstev in pozitivnih medgeneracijskih izkušenj,« je še dodala Murgljeva.

‹ nazaj

Galerija (4)

rk-11
rk-12
rk-13
rk-14

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava