kronika

Pijan trčil v drugega in odpeljal

7.7.2015 | 17:00 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Poleg novice s srečnim koncem, ko sta policista na mejnem prehodu Obrežje rešila življenje tujemu vozniku tovornjaka, s PU Novo mesto danes poročajo tudi o prometnih nesrečah z območja regije.

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so bili včeraj nekaj pred 9. uro obveščeni, da naj bi se Lešnici zgodila prometna nesreča. Voznik avtomobila naj bi zapeljal na nasprotni vozni pas, trčil v drug avtomobil in nadaljeval z vožnjo. Policisti so pobeglega povzročitelja prometne nesreče izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,29 miligrama alkohola (2,68 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Črnomaljski policisti so bili sinoči nekaj po 22. uri obveščeni o prometni nesreči v Semiču. Ugotovili so, da je 59-letni voznik kolesa z motorjem izgubil oblast nad vozilom, padel in se huje poškodoval. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,75 miligrama alkohola (1,56 g/kg).

Nekaj po 11. uri je pri kraju Cundrovec na območju Brežic 69-letni voznik kolesa z motorjem izgubil oblast nad vozilom, padel in se lažje poškodoval. Policisti so ugotovili, da voznik kolesa z motorjem ni upošteval postavljene prometne signalizacije na delu ceste, kjer potekajo vzdrževalna dela.

Krški policisti pa so bili nekaj pred 16. uro obveščeni o padcu motorista v Krškem. Ugotovili so, da je 34-letna kandidatka za voznico kategorije vozil A vozila motorno kolo in zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad motorjem in padla. Lažje poškodovano voznico so oskrbeli v brežiški bolnišnici.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava