kolesarstvo

Rogina končno v rumenem

15.7.2015 | 11:05 | B. B.

Radoslav Rogina je v 10. etapi Irancu Hosseinu Alizadehu uspel sleči rumeno majico. (Foto: arhiv organizatorja)

Radoslav Rogina je v 10. etapi Irancu Hosseinu Alizadehu uspel sleči rumeno majico. (Foto: arhiv organizatorja)

Novo mesto - Po 10. etapi kolesarske dirki okoli jezera Qinghai na Kitajskem je Radoslav Rogina (Adria Mobil) le oblekel rumeno majico. Do sedaj vodilnemu Irancu Hosseinu Alizadehu (RTS-Santic Racing Team), zmagovalcu dirke iz leta 2012, je s časovnimi odbitki na letečih ciljih odščipnil štiri sekunde in ima zdaj v skupni razvrstitvi dve sekundi prednosti.

Deseta etapa je bila najkrajša na dirki, dolga vsega 100 km, kolesarji pa so morali prevoziti 8 krogov, dolgih 12,5 km. V cilju so se za zmago udarili sprinterji, zmagal pa je, drugič na dirki, Italijan Mattia Gavazzi (Amore & Vita - Selle SMP), pred Rusom Borisom Špilevskim (RTS-Santic Racing Team) in Markom Kumpom (Adria Mobil), ki ostaja zanesljivi vodilni v točkovanju za zeleno majico.

Radoslav Rogina: "Danes smo imeli 100 km dolgo etapo s tremi letečimi cilji. Vse se izšlo kot smo se dogovorili. Fantje so res naredili 100 odst. delo in dobil sem 4 sekund odbitka. Ko imaš pred sabo Kumpa v sprint, je vse lažje. Zavedam se, da je dirka še dolga in upam, da bo več sreče, kot sem jo imel do sedaj. Vsekakor se bomo borili do cilja."

Trener Mervar Boštjan: "No pa jo imamo - rumeno majico. Nervoza zadnje dni je bila velika, zdaj nam je pa odleglo. Danes je bila najkrajša in najlažja krožna etapa po mestu Tianshui. Etapa je imela 3 leteče cilje na 25, 50 in 75 km. Že takoj na prvem je Rado dobil 1 sekundo. Drugi leteči cilj smo izpeljali z odliko in Rado je dobil dodatne 3 sekunde. Zdaj ima prednost pred drugim 2 sekundi. Upam, da nas čaka le še rutinska vožnja v zadnjih treh etapah. Marko Kump je danes osvojil 3. mesto v etapi. Vzdušje v ekipi je odlično, kar je tudi razlog za tako dobre rezultate."

Jutri je na sporedu najdaljša etapa na dirki, dolga 235 km, z dvema kategoriziranima klancema (2. in 3. kategorije).

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava