košarka

Jure Lalić se vrača v Krko

16.7.2015 | 08:30 | B. B.

Jure Lalić (Foto: B. B.)

Jure Lalić (Foto: B. B.)

Novo mesto - V vrste Krke se po dveh sezonah vrača 29-letni hrvaški center Jure Lalić (211 cm). Prvič je novomeški klub okrepil sredi sezone 2011/12, nato pa je za Krko igral še celo sezono 2012/13 ter v obeh sezonah osvojil naslov slovenskega državnega prvaka.

Jure je kariero začel v KK Amfora v rodni Makarski, leta 2003 pa je prestopil v Zadar, s katerim je osvojil 2 naslova hrvaških prvakov in 3 naslove zmagovalca pokala Krešimirja Ćosića. Zatem je igral še za Charleroi, kjer je leta 2009 osvojil naslov belgijskega državnega prvaka in zmagovalca pokala, ter za Union Olimpijo in Cibono.

V sezoni 2013/14 je igral za bolgarski Lukoil, v minuli sezoni pa najprej za Cibono. V ligi ABA je v povprečju dosegal 12,7 točke in 4,2 skoka na tekmo, januarja pa se je preselil v Zielono Goro na Poljskem, kjer je pod vodstvom Saše Filipovskega osvojil poljsko prvenstvo in pokal.

Kot so sporočili iz Krke, so s tem zaključili prenovo ekipe. Želijo si, da bi v naslednji sezoni nekateri njihovi najboljši mladi igralci, ki so pripravljeni trdo delati, naredili prestop v člansko košarko. S takšnimi pričakovanji so tudi sklenili dogovor s trenerjem Ivanom Velićem, ki se je z razvojem mladih igralcev v članski košarki že izkazal.

Poleg novincev Dušana Katnića (organizator igre), Žige Dimca (center), Igorja Tratnika (krilni center), Ive Ivanova (krilni center) in Jureta Lalića, imajo pogodbe s Krko še Erjon Kastrati, Luka Lapornik, Mirko Mulalić, Imran Polutak, Jure Ritlop, Matej Rojc, in Žiga Zatežič. Trener bo Ivan Velić, njegov pomočnik pa Vladimir Anzulović.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava