kolesarstvo

Rogina prednost povečal, Kump bije bitko z Gavazzijem

16.7.2015 | 12:10 | B. B.

Rogina danes prvič dirkal v rumeni majici (Foto: organizator dirke)

Rogina danes prvič dirkal v rumeni majici (Foto: organizator dirke)

Novo mesto - Kolesarska dirka okoli jezera Qinghai gre počasi h koncu. Danes je zmagovalca najdaljše 235 km dolge etape odločil sprint skupine, ki ga je ponovno dobil Mattia Gavazzi iz ekipe Amore &Vita. Drugo mesto je zasedel Marko Kump (Adria Mobil). Radoslav Rogina še vedno vodi.

Rogina je minimalno povečal vodstvo v skupnem seštevku. Na enem od letečem cilju si je z bonifikacijo priboril sekundo odbitka in povečal prednost na tri sekunde.

Kot sporočajo iz novomeškega kolesarskega kluba, jim še vedno največ preglavic povzročajo italijanske ekipe, ki se ne morejo sprijazniti z prevlado Adrie Mobil. Marko Kump in Mattija Gavazzi sta si že več etap v laseh. V ponedeljek je denimo komisar dirke zaradi fizičnega napada na Kumpa med etapo Italijanu, ki je v cilj prišel kot drugi, dodelil zadnje mesto. (več o zapletu preberite v današnjem Dolenjskem listu)

Po novicah, ki prihajajo s Kitajske, je Gavazzi danes Kumpa stisnil v ograjo, ko ga je ta v zaključku etape skušal prehiteti. Tokrat se je vse srečno izteklo in Kump je osvojil drugo mesto in kar je najpomembnejše, ostal je cel.

Kot pravi trener ekipe Boštjan Mervar, morajo fantje pred zadnjima dvema etapama ohraniti mirno kri in pripeljati rumeno majico do cilja.

Radoslav Rogina: “Danes je bil zelo dolg dan, ampak fantje so spet naredili odlično delo. Spet sem uspel dobiti eno sekundo na letečem cilju in upajmo, da bo šlo v naslednjih dveh etapah tako, kot si želimo. Danes bo zelo malo počitka, ker se moramo po tako dolgi etapi vozit še 300 km do hotela, zato bo toliko težje zjutraj vstati.”

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava