nogomet

Uvodoma do prvih točk

19.7.2015 | 08:10 | STA

Foto: I.V./arhiv DL

Foto: I.V./arhiv DL

Novo mesto - Nogometaši novomeške Krke so včeraj z 1:0 nadigrali velenjskega Rudarja. Krkaši so tako dobro začeli sezono, v kateri si želijo izboljšati sedmo mesto iz minule sezone. Za prve tri točke v tem tekmovalnem obdobju je poskrbel Marin Perić ob koncu prvega polčasa, v katerem je bila Krka bolj konkretna od domačinov. Ti so več pokazali v drugem delu, a so le poredko prišli do resnih priložnosti.

Ekipi sta tekmo začeli kar dinamično in enakovredno, izpeljali sta nekaj akcij, ki so privedle do (pol)priložnosti, toda prave nevarnosti za ena ali druga vrata ni bilo. Malce konkretnejša je bila Krka, pri kateri se je v zaključkih akcij največkrat znašel Leo Ejup.

Novomeščani so resno zagrozili v 41. minuti, ko se je na desni strani kazenskega prostora sam pred Matejem Radanom znašel Marin Perić, a je domači vratar izvrstno posredoval. Le tri minute pozneje pa je Perić popravil svojo napako in z nizkim strelom po podaji Enesa Novinića ugnal Radana.

V uvodu drugega dela so domači prevladovali pri posesti žoge, toda prave akcije jim vseeno ni uspelo izpeljati. Domači trener Jernej Javornik je v 64. minuti v igro naenkrat poslal Luko Prašnikarja in Denisa Grbića, a takoj zatem je na drugi strani le malce premalo natančno meril Ejup.

Javornik je nato moral opraviti še tretjo menjavo, saj se je poškodoval Rusmin Dedić. Sledilo je nekaj polpriložnosti, tudi Rudarja, a je ostalo pri vodstvu Krke. Tudi po poskusu Prašnikarja v 81. minuti, ko je bil zanesljiv Krkin vratar Miodrag Mitrović.

V 89. minuti so imeli domači lepo priložnost za izenačenje, Klemen Bolha se je po podaji Milana Kocića znašel v ugodnem položaju pred vrati Krke, a žogo poslal čez gol. Na drugi strani je v peti minuti sodniškega dodatka Matej Radan obranil strel Josipa Fučka.

Rudar bo v 2. krogu v petek gostoval v Novi Gorici, Krka pa bo dva dni pozneje gostovala v Celju.

‹ nazaj

Komentarji (6)

20.7.2015Ocenimare 
bravo Krško
20.7.2015–1 (0) (1)Ocenidare 
Čestitke igralcem Krke, mislim pa da bo letos Krško boljše od Krke, saj je klub bolj urejen. Poglejte si razmere v Novem mestu, nujno rabite pravo tribuno, odnos vodilnih do igralcev trenerjev je slab, me zanima kdaj so nazadnje dobili plačo, mladi igralci odhajajo v bolj urejene klube, ker imajo dovolj laži. S tem mečejo slabo luč na ime Krka, ki je glavni sponzor, kako dolgo še bo.....?
20.7.2015OceniJan 
Ne nakladaj.
20.7.2015Ocenida da 
Jan pozanimaj se pri trenerjih mlajših selekcij
20.7.2015OceniJan 
Daj preberi kaj si prej napisal, pa kaj si nazadnje napisal.
20.7.2015Oceni0000 
Dare je tipični zafrustriranec. Saj bo, tudi Krško bo nekoč civilizirano.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava