nogomet

FOTO: V prvem poskusu do prve zmage

20.7.2015 | 08:55 | STA/B. B.

Krško - Celje 1:0 (0:0)

FOTO: V prvem poskusu do prve zmage
FOTO: V prvem poskusu do prve zmage
Foto: B. B.

Foto: B. B.

Krško - Nogometaši Krškega so pred polnimi tribunami stadiona Matije Gubca na svoji prvi tekmi v prvi ligi zabeležili prvo zmago. Celje je v Krško prišlo kot velik favorit, na koncu pa se iz Posavja vrača praznih rok. Nogometno mero ji je v peklenskih razmerah za igro - temperatura je znašala 37 stopinj Celzija - vzel novinec v elitni druščini iz Krškega.

Uvod je minil v izenačeni igri. Prvi nevaren strel je v 14. minuti sprožil Enes Rujović, njegov poskus pa je gostujoči vratar Amel Mujčinović zanesljivo ubranil. Nato so na stadionu Matije Gubca, ki je bil napolnjen do zadnjega kotička, zagospodarili izbranci gostujočega trenerja Simona Rožmana, predvsem aktiven pa je bil Nigerijec Sunny Omoregie, ki se je v 19. minuti znašel v imenitni priložnosti, a je nastreljal krškega vratarja Marka Zalokarja.

Afričan je v 34. minuti zatresel okvir domačih vrat, minuto kasneje pa dosegel zadetek, a ga je glavni sodnik Matej Jug razveljavil zaradi prepovedanega položaja. Končnica prvega dela je minila v pobudi gostov, najbolj obetaven poskus pa je proti vratom posavske ekipe sprožil Mihovil Jeronim Klapan.

V drugi polovici tekme je bila jalova pobuda na strani gostov, v 62. minuti pa je završalo na tribuni, saj je Jure Travner v svojem kazenskem prostoru zrušil Enesa Rujovića in prejel drugi rumeni karton, hkrati pa je sodnik pokazal na 11-metrovko, ki jo je uspešno izvedel Rujović.

Igralci iz mesta ob Savinji so po prejetem golu skušali doseči vsaj izenačujoči gol. Pobuda je bila na njihovi strani, navkljub nekaterim (pol)priložnostim se mreža Krčanov na veliko veselje domačih privržencev ni zatresla, za nameček pa je v končnici tekme Blaž Vrhovec prejel drugi rumeni karton, tako da so Celjani tekmo končali zgolj z devetimi igralci.

Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostila Krko, zasedba iz Krškega pa Luko Koper. Obe tekmi bosta v nedeljo, 26. julija.

* Stadion Matije Gubca, gledalcev 1900, sodniki: Jug (Tolmin), Bensa (Kojsko), Patarić (Izola).

* Strelec: 1:0 Rujović (62./11 m).

* Krško: Zalokar, Kožar, Petric, Đukić, Sikošek, Drnovšek, Jurečič (od 93. Blažinčič), Volarič, Rujović (od 87. Pavić), Bučar (od 51. Slivšek), Štefanac.

* Celje: Mujčinović, Jakolić, Vidmajer, Klemenčič, Vrhovec, Travner, Klapan, Mršić (od 46. Težak), Bajde (od 73. Spremo), Firer, Omoregie (od 58. Ahmedi).

* Rumeni kartoni: Đukić; Travner, Vrhovec, Mujčinović, Ahmedi, Firer.

* Rdeča kartona: Travner (60.), Vrhovec (90.).

‹ nazaj

Galerija (14)

krsko-celje 01
krsko-celje 02
krsko-celje 03
krsko-celje 04
krsko-celje 05
krsko-celje 06
krsko-celje 07
krsko-celje 08
krsko-celje 09
krsko-celje 10
krsko-celje 11
krsko-celje 12
krsko-celje 13
krsko-celje 14

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava