Zlata kolajna za Jorgića in Kožula

20.7.2015 | 09:35

Zlata kolajna za Jorgića in Kožula
Zlata kolajna za Jorgića in Kožula

Bratislava - Na mladinskem evropskem prvenstvu v Bratislavi so slovenski namiznoteniški igralci v ekipnem delu osvojili bronasto kolajno, danes pa sta v igri dvojic Darko Jorgić in Deni Kožul v finalu premagala švedsko dvojico Simon Soderlund in Malte Moregardh s 3:1 (8, -9, 7, 5).

Hrastničan Jorgić, ki igra za aktualnega slovenskega članskega državnega prvaka Krko, in Logatčan Kožul sta v polfinalu mladinskega evropskega prvenstva po hudem boju premagala belorusko-rusko navezo Aleksander Hanin in Nikita Jarušin s 3:2 (4, 6, -6, -7, 7). Svojo odlično formo sta potrdila tudi v finalnem obračunu, v katerem sta izgubila le v drugem nizu, predvsem v četrtem pa sta popolnoma nadigrala švedsko dvojico Sudelund in Moregardh.

"Sploh se še ne zavedava, kaj sva dosegla. Občutki so fantastični. Pred tekmo sva vedela, da sva boljša in sva jo začela odločno. V drugem nizu sva si privoščila nekaj napak, ki pa na najino igro v nadaljevanju niso vplivali. Mislim, da sem bova šele čez kakšen teden zavedala, kaj sva dosegla," sta po osvojeni zlati kolajni dejala Jorgić in Kožul.

To je bila za slovenski namizni tenis prva zlata kolajna na evropskih prvenstvih po 19 letih. Pred njima je leta 1996 na Češkem v konkurenci kadetinj posamezno slavila Tina Safran.

STA

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava