posavje

Svetniki podprli zahtevo za terenskega zdravnika

21.7.2015 | 09:50 | M. L.

Miroslav Laktić, Dražen Levojevič in Mojca Pibernik (Foto: M. L.)

Miroslav Laktić, Dražen Levojevič in Mojca Pibernik (Foto: M. L.)

Ferdo Pinterič je od včeraj novi občinski svetnik v Brežicah. (Foto: M. L.9

Ferdo Pinterič je od včeraj novi občinski svetnik v Brežicah. (Foto: M. L.9

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Brežice - Brežiški občinski svet je obravnaval pravilnik o službi nujne medicinske pomoči. Pri tem je zahteval, da morata biti v brežiškem urgentnem centru, ta deluje v bolnišnici, 24 ur na dan dva zdravnika, eden za notranjo urgenco in eden za delo na terenu. Svetniki so tako izrazili podporo pripombam zdravstvenega doma in bolnišnice Brežice.

Predlog ministrstva za zdravje predvideva enega urgentnega zdravnika v urgentnem centru v Brežicah ter v zdravstvenem domu Krško reševalno vozilo z zdravnikom za občine Krško, Kostanjevico na Krki in Brežice. S takim predlogom ministrstva so v Brežicah nezadovoljni in so to izrazili tudi z zbranimi podpisi. V Brežicah so namreč predlog ministrstva označili za korak nazaj v nujni medicinski pomoči in dostopnosti zdravstvenih storitev.

Svetnikom so razmere v zvezi z nujno medicinsko pomočjo v Brežicah predstavili direktorja zdravstvenega doma in bolnišnice Miroslav Laktić in Dražen Levojevič ter vodja službe nujne medicinske pomoči v zdravstvenem domu Mojca Pibernik.

Občinski svet je odločal tudi o kadrovskih zadevah. Tako je med drugim potrdil mandat Ferdu Pinteriču. Ta je s tem postal član občinskega sveta in nadomestil Ivana Sušina, ki je februarja odstopil s funkcije občinskega svetnika.

Svetniki so podprli tudi imenovanje Marjetke Kostevc za direktorico brežiškega centra za socialno delo.

Na seji so med drugim opravili prvo branje odloka o organizaciji občinske uprave. Odlok, kot ga je predlagal župan Ivan Molan je naletel na obširno razpravo. Jože Piltaver je oddal županu svoj predlog. Peter Dirnbek je v svoji prvi razpravi predlagal, da člani občinske uprave na seji povedo, kaj si mislijo o županovi novi organizaciji občinske uprave. Na koncu je Dirnbek obžaloval, da župan ni prisluhnil njegovemu predlogu.

Zvočni zapisi

Ivan Molan o nujni medicinski pomoči in ostalih sklepih zadnje svetniške seje

‹ nazaj

Galerija (5)

IMG_0474 svet BR (1)
IMG_0474 svet BR (2)
IMG_0474 svet BR (4)
IMG_0474 svet BR (6)
IMG_0474 svet BR (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava