gospodarstvo

Nuklearka obratuje s polno močjo

21.7.2015 | 10:50

Nuklearka obratuje s polno močjo

Krško - Nuklearna elektrarna Krško (Nek), ki so jo po petkovi vroči ustavitvi v nedeljo ponoči vnovič vključili v elektroenergetsko omrežje, je v ponedeljek popoldne dosegla polno moč. Nuklearka obratuje s polno močjo in brez posebnosti.

Iz Neka so sporočili, da je bila kratkotrajna načrtovana ustavitev potrebna zaradi zamenjave merilnikov temperature reaktorskega hladila. Med ustavitvijo so merilnike, ki so se pokazali za nestabilne, zamenjali in izvedli dodatne meritve za ugotovitev vzroka njihove odpovedi. Opravili so tudi vsa preostala načrtovana preverjanja in vzdrževalna dela, so dodali.

Po zadnjem oz. majskem remontu so namreč zaznali tehnične motnje merilnega sistema temperature primarnega kroga, ki temelji na direktno vgrajenih tipalih temperature v primarni hladilni krog. Ta so vgrajena v cevovod, po katerem se pretaka reaktorsko hladilo. Ker so se izkazala za nestabilna, pa so jih med ustavitvijo zamenjali.

Hkrati so izvedli dodatne meritve za ugotovitev vzroka odpovedi merilnikov, ki bodo ključni podatek za dolgoročno rešitev in zagotovitev brezhibnega delovanja merilnega sistema, so dodali v Neku.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava