kronika

Za Tomaža Simoniča 17 let zapora

22.7.2015 | 14:30 | J. A.

Tomaž Simonič (Foto: J. A.)

Tomaž Simonič (Foto: J. A.)

Ivan Šalinovič (Foto: J. A.)

Ivan Šalinovič (Foto: J. A.)

Novo mesto - 32-letni Tomaž Simonič iz okolice Straže, znan tudi pod vzdevkom Satan, je bil danes na novomeškem okrožnem sodišču spoznan za krivega poskusa umora, nasilništva, povzročitve splošne nevarnosti, napada na uradno osebo in nasilja v družini. Sodnica Mojca Hode mu je izrekla kazen 17 let zapora.

Sodba še ni pravnomočna, Simoničev odvetnik Ivan Šalinovič pa je že napovedal pritožbo. »Sodba je zelo slabo argumentirana,« je rekel, ko je nezadovoljen odhajal s sodišča in omenil, da sodnica ni upoštevala tistega, kar je izpostavil v zaključnih besedah, to pa je podatek, da mu je po streljanju v stene in pohištvo ostal samo en naboj, s katerim ne bi mogel umoriti štiričlanske družine Fabijan iz Dolenjih Sušic, da se je pred prihodom v stanovanje sezul, kar je zelo nenavadno za morilce, pa tudi da je dovolil, da se mu dvakrat izpraznili revolver.

Kot v zagovoru prejšnji teden je Simonič v svojih zaključnih besedah tudi danes rekel, da se družini opravičuje in naj bo sodišče milostno pri izreku kazni.

‹ nazaj

Komentarji (12)

22.7.2015 10 (11) (1)OceniLojzek 
Premalo.
22.7.2015–6 (1) (7)OceniTITO 
Lojzek ne lunjaj, ker ne poznaš ozadja!
22.7.2015 4 (4) (0)Ocenikr en 
zdj pa bo mu cajt za razmišljat.......
22.7.2015 1 (1) (0)Ocenipravosodje 
Pred leti je eden streljal na sodnika v njegovem stanovanju,pa je dobil malo več kot 1 leto ? Pred par leti je eden namerno umoril z puško svojo BIVŠO ženo in poskušal umorit njenega domnevnega ljubimca,pa je dobil okoli 13 let,po slabih 9 letih je bil na prostosti ? Dajte se malo zamislit '
23.7.2015 3 (5) (2)Ocenikr en 
Brata iz okolice Semiča sta s pajdašem za rop in umor na grozovit v okolici Črnomlja dobila okoli mislim da 12+3,5 leta pajdaš iz lj pa 1,5 torej 17let Skupaj!?! Človek je v mukah umiral, ni ga več, celo življenje pa je garal v tujini za dostojno življenje v pokoju, ki so mu ga tele izmečki skrajšali... naše sodstvo pa sodi enkrat tako drugič drugače niti približno enako, če si Tomaž zasluži 17let si potem takem bi si vsak od omenjenih 3 po 30let... tako nekak bi bilo pravično takih primerov je malo morje, če bi hoteli naštevat. Naj si sodstvo ustvari nekakšno kazensko šablono ne pa da počnejo to kar počnejo... enemu pogojno drugemu za enako stvar zaje..t življenje... po ca.5-7letih zapora ni več socijalizacije v zunanjem svetu... in me prav zanima, če se kdo vpraša kaj bo s takim človekom ko pride iz zapora star 50let!?! Brez prebivališča, delovne dobe, pokojnine, prijateljev... skoraj mu ne preostane drugega kot nazaj v zapor, ki postane v tem času njegov dom... nevem morda se motim ampak moje mišlenje je tako... Tomaž drži se upam da ti kazen zmanjšajo na nek normalen nivo na tak kot si si ga dejansko zaslužil potem pa nekako počasi po pameti naprej ;)
23.7.2015Ocenije*ba 
...malo seštej.... "spoznan za krivega poskusa umora, nasilništva, povzročitve splošne nevarnosti, napada na uradno osebo in nasilja v družini" - to je več kaznivih dejanj in ne "zgolj" poskus umora!
23.7.2015Oceni./../... 
... hahahaha ++... ma , narobe _ https://www.youtube.com/watch?v=6fdKvr51-Uo _ je treba _ devet_ vstaviti_ Ogledalce povej_ https://www.youtube.com/watch?v=A3ixoF8IZfg _ bravo Prekmurec Vlado Kreslin _ Legenda_ https://www.google.si/search?q=%C5%A1torklja&espv=2&biw=1280&bih=961&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB0QsARqFQoTCL2Zrvm38cYCFWOa2wodxpgK8Q _ Ti si starejši_
23.7.2015 1 (1) (0)Ocenipartizan 
za vsa storjena dejanja je odgovoren sam,kaj bi pa blo,če bi vsi delali na enak načim....mislim da se iztrebimo v kratkem času...alkohol pa orožje nista in ne bosta prijatelja nikol,ta pa verjetn je kr sam polnil kartoteko in ni kak biser ,,,edin k je morda trezen.....v poduk podobnim kaj se jim lahk nardi če bodo frajerji......
23.7.2015Ocenikr en 
ja ja prej bi gruntal kaj bo če boš pizdarije delal...dejte ga oprostit pa bo šel nazaj dokončat kar mu ni ratal sm ne se ga nlivat cel dan.....kok ste eni čudni,,,,,,
23.7.2015 4 (4) (0)Ocenimislim 
Saj ni on dobil preveč.Ampak tisti kriminalci,ki so bili navedeni v prejšnih komentarjih so dobili občutno premilo kazen.Samo drastične kazni bojo lahko lahkomiselne frajerje malo spametovale,da prej razmislijo,ko naredijo kako neumnost.Za namerne in 100% dokazane namerne umore pa bi treba uvest smrtno kazen.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava