posavje

Proračunskih sprememb niso sprejeli

24.7.2015 | 13:10 | M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Proračunskih sprememb niso sprejeli
Proračunskih sprememb niso sprejeli

Kostanjevica na Krki - Kostanjeviški občinski svet je na včerajšnji seji obravnaval rebalans proračuna. Rebalans je predlagal župan Ladko Petretič, da bi s to proračunsko spremembo v občini omogočili odpravo posledic plazu na cesti med Vrtačo in Vrbjem. Popravilo te ceste je namreč pripravljena sofinancirati država, a mora občina za to sprejeti rebalans.

Občinski svet rebalansa ni sprejel. V razpravi pred glasovanjem so govorili o dveh amandmajih na rebalans. Vložil ju je svetnik Andrej Rajar, v njih pa predlaga zvišanje proračunskih zneskov za pihalni orkester Kostanjevica na Krki in za vzdrževanje občinskih cest. Denar za orkester bi dobili z znižanjem proračunske postavke za Kostanjeviške novice. Denar za vzdrževanje cest bi dobili če bi v stroških občinske uprave znižali stroške odvetniških storitev.

Predlagano povišanje za orkester sta podprla tudi Melita Skušek in Aleš Kegljevič, ki sta predlagala več denarja za vsa tri društva v javnem interesu – poleg orkestra so to še dve gasilski društvi in etnološko društvo Prforcenhaus. Župan Petretič je predlagal, da s tokratnim, prvim rebalansom, ne spreminjajo teh postavk za društva. Z drugim rebelansom pa bodo zvišali proračunsko dotacijo orkestru, gasilcem in etnološkemu društvu.

Svetniki so sprejeli še več sklepov, s katerimi so med drugim podprli asfaltiranje cest v občini, financiranje razvoja kmetijstva in podeželja, povračilo denarja za lokalne volitve 2014, ceno socialnovarstvene storitve Pomoč družini sistemizacijo delovnih mest v tem vrtcu.

Svetniki so sprejeli tudi sklep o podelitvi občinskih priznanj za leto 2015.

Jožica Lešnjak je pod točko razno prebrala pobudo civilne iniciative. Pobuda se nanaša na župana in njegove predvolilne obljube, kot to utemeljuje civilna iniciativa. Pobuda zahteva selitev klavnice iz mesta, selitev gradbenega dela tehnične trgovine in ureditev dostopnih poti do reke Krke. Melita Skušek je podprla zahtevo iniciative za umik klavnice.

Župan Ladko Petretič ter svetnika Aleš Kegljevič in Robert Zagorc so se zavzeli za to, da se avtorji različnih javnih pozivov podpišejo in da ne nastopajo za »raznimi civilnimi iniciativami«.

Svetnika Antona Zagorca je na seji zanimalo, ali je Kostak pocenil najem poslovilne kostanjeviške vežice, kot je pred meseci obljubil njegov predstavnik.

Svetnica Mateja Jurečič je župana Petretiča vprašala za njegovo mnenje o tem, kaj se bo zgodilo z občino Kostanjevica na Krki.

‹ nazaj

Galerija (6)

IMG_0514
IMG_0519
IMG_0520
IMG_0521
IMG_0522
IMG_0523

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava