bela krajina

Zemljišče s črnomaljskim dijaškim domom v last občine

24.7.2015 | 14:00 | M. K.

Dijaški dom Črnomelj (Foto: arhiv DL)

Dijaški dom Črnomelj (Foto: arhiv DL)

Ljubljana/Črnomelj/Krško - Vlada je na občino Črnomelj prenesla nepremičnine v skupni vrednosti nekaj več kot 700.000 evrov oz. zemljišče s črnomaljskim dijaškim domom, ki ga zaradi tamkajšnjih manjših tovrstnih potreb nameravajo ukiniti. Hkrati je še na krško občino prenesla slabih 700 evrov vredno zemljišče, ki so ga Krčani že spremenili v parkirišče.

Z vlade so v četrtek sporočili, da bo črnomaljska nepremičnina namenjena projektu za zagotovitev prostorov za izvajanje dejavnosti občinskih javnih zavodov in nevladnih organizacij. Kot so dodali, bo občina tam razvijala "izobraževalno dejavnost, dejavnost turizma in športa ter dejavnosti društev in nevladnih organizacij".

Črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič je za STA pojasnila, da vlada z novim šolskim letom omenjeni dijaški dom ukinja, objekt, v katerem delujejo tudi črnomaljska knjižnica in nekaj tamkajšnjih društev, pa bo prešel v občinsko last.

V nekdanjem dijaškem domu bo prostor oz. eno nadstropje dobilo tudi nekaj učilnic črnomaljske šole s prilagojenim programom vzgoje in izobraževanje Osnovne šole Milke Šobar - Nataša, ki jo sicer pesti prostorska stiska. Občina pa bo tudi obdržala mladinski popotniški hotel oz. hostel, ki deluje v okviru dijaškega doma, je še povedala Čemas Stjepanovičeva.

Glede krškega parkirišča so na tamkajšnji občini za STA navedli, da gre za ureditev lastniške pravice za nekaj več kot 250 kvadratnih metrov že urejenih parkirišč pri občinski zgradbi. Uredili pa so ga v soglasju z državo kot lastnikom.

Z vlade so še sporočili, da gre v Krškem za 50 novih parkirišč, vlada pa je za podpis ustreznih pogodb pooblastila ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška.

‹ nazaj

Komentarji (9)

25.7.2015Oceničrnomaljc 
Upam, da bo črnomajski hostel dobil primernega upravljalca in predvsem takšnega, ki ga bo napolnil.
27.7.2015Oceniopazovalec 
občinska uprava ima sedaj lepo priložnost, da zagotovi prostore številnim društvom, ki so razkropljena po mestu in največkrat plačujejo terci večje stroške.
29.7.2015 1 (1) (0)Oceničrnomaljka 
Da gredo drustva noter ni najboljasa resitev žal je županja in obćinska uprava brez vizije,, hostel naj bo na kakšni bolj atraktivni turistični točki objekt mora bit povezan z neko izobrazwvalno dejavnostjo
29.7.2015–1 (0) (1)Oceniopazovalec 1 
@opazovalec po naj občina zamenja upravnika ampak pogodba in obljuba do Terce dela dolg.
29.7.2015Oceničrnomaljec 
črnomaljka,predvidevam da ti že imaš izdelano vizijo,kaj naj bi bilo v stavbi.Čez 3 leta so volitve,sem prepričan da se boš takrat podpisala in kandidirala.Zakaj pa nebi šla društva noter ? Hostel si tudi ni zamislila občinska oblast,ampak ga je sedaj podedovala.Tako kot stavbo,ki je potrebna temeljite obnove.Zato jo je država tudi dala,ker se ji ne splača investirat.Država ti da samo tisto,kar ji več ne nosi.Kaj imamo od bivše kasarne,ki jo je Fabjan z tako velikim pompom "uspel" dobit za občino ?
30.7.2015 1 (1) (0)OceniJože 
kar se tiče kasarne, ki je tu omenjena: Fabjan je že naredil dobro delo v tem delu (nisem njegov zagovornik), Mojca je pa obljubila, da bo Majer uredila. Že pred prvimi volitvami. In kaj je naredila? Če nič drugega, tam je super plac.
31.7.2015Oceniandrej 
hostel je treba dati v upravljanje študentom, tako kot v ostalih občinah.
31.7.2015Ocenixy 
ne vem, se pa sprašujem, katerim študentom? Črnomelj se spreminja v kraj brez študentov in mladine. Žalostno. Sama žalost. Kam vodi vse to v Črnomlju?
31.7.2015Oceničrnomaljc 
težko bo to stavbo napolnit

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava