nogomet

Krško premagalo Koper, Krka remizirala v Celju

26.7.2015 | 22:45 | I. V.

Navijači Krškega so se veselili že druge zmage in neverjetnega vodstva na lestvici Prve lige. (Foto: B. B./arhiv DL)

Navijači Krškega so se veselili že druge zmage in neverjetnega vodstva na lestvici Prve lige. (Foto: B. B./arhiv DL)

Krško, Novo mesto - Tudi v drugem krogu v Prvi ligi so nogometaši Krškega, novinci v elitni druščini, dosegli poln izkupiček in po zmagi nad Koprom na domačem igrišču z 1:0 kot edino moštvo brez izgubljene točke zasedajo vrh prvenstvene lestvice. Le malo je manjkalo, da bi jim na vrhu družbo delala novomeška Krka, ki je na gostovanju v Celju vodila do četrte minute sodnikovega dodatka, ko so domačini po prekršku Collinsa nad Mršičem iz prostega strela z 20 m izenačili.

Krčani so v drugem krogu še drugič zapored igrali na domačem igrišču in po Celju pred tednom dni nocoj ugnali še Koper. Tudi tokrat so uspeli z enakim scenarijem kot pred tednom, saj so tudi Koprčani imeli več priložnosti od domačinov, a jih tako kot Celjani niso izkoristili. Do zmage so Krčani prišli z zadetkom enega od novincev v moštvu Davida Poljanca v 32. minuti. Poljanec je žogo sprejel na desni strani kazenskega prostora in streljal v levi kot koprskega gola. Koprčani so imeli v nadaljevanju kar nekaj priložnosti, v 44. minuti je Guberac iz prostega strela z roba kazenskega prostora zadel prečko, a tudi Krčani bi lahko vodstvo še povišali, ko je v 70. minuti Luka Volarič zadel zunanji del mreže. Enajst minut pred koncem je bilo spet vroče pred vrati Krškega, ko je Štromajer  zadel vratnico, a je mreža domačega vratarja Zalokarja ostala nedotaknjena.

V 3. krogu bo Krško gostovalo v Mariboru.

Celjani so bili po porazu v Krškem pred srečanjem s Krko izjemno motivirani, seveda pa so si Novomeščani po uspešnem začetku želeli vknjižiti še eno zmago in se s tem povzpeti na vrh prvenstvene lestvice. Prvi polčas je kljub borbeni igri obeh moštev minil brez resnejših priložnosti oziroma so do prve šele v 42. minuti prišli Celjani, ko je Karlo Težak z 20 metrov dobro zaposlil Krkinega vratarja Mitrovića, ki je žogo s skrajnimi močmi odbil v kot.

Mitrović se je izkazal tudi v drugem polčasu, ko se je v 59. minuti sam pred njim znašel Firer. Ko je že kazalo, da se bo srečanje končalo brez zadetkov pa se je v 86. minuti začela prava drama. Vidmajer je v kazenskem prostoru Krke podrl Nano Welbecka in si prislužil rdeč karton, sodnik pa je pokazal tudi na belo piko, s katere je nekoliko kasneje žogo v mrežo poslal prav Welbeck. 

Ko so se Novomeščani v četrti, zadnji, minuti sodnikovega dodatka v sebi že veselili nove zmage, je na robu kazenskega prostora Collins podrl Mršiča, Firer pa je iz prostega strela z 20 m žogo mojstrsko pod prečko poslal v mrežo in Krki, ki se bo v 3. krogu doma pomerila z Gorico, preprečili poln izkupiček in vzpon na vrh prvenstvene lestvice. 

Krško : Luka Koper 1:0 (1:0)

Strelec: 1:0 Poljanec (32.).

Krško: Zalokar, Petric, Volarič, Jurečič (od 86. Slivšek), Poljanec, Sikošek, Štefanac (od 67. Čeh), Drnovšek, Rujović (od 84. Pavić), Obed, Đukić.

Luka Koper: Simčič, Šme, Guberac, Rahmanović (od 63. Vekić), Ivančić (od 51. Štromajer), Galešić, Halilović, Radujko, Krivičić (od 55. Črnigoj), Hadžić, Palčič.

Rumeni kartoni: Štefanac; Rahmanović, Galešić, Štromajer.

Celje : Krka 1:1 (0:0)

Strelca: 0:1 Welbeck (87./11 m), 1:1 Firer (90.).

Celje: Mujčinović, M. Klemenčič, T. Klemenčič, Firer, Miškić, Ahmedi (od 66. Mršič), Sunny (od 78. Bašić), Soria, Težak (od 82. Pungaršek), Klapan, Vidmajer.

Krka: Mitrović, Fuček (od 77. Marjanović), Novinić (od 69. Dangubić), Mojstrović, Ejup, Dežmar, Marotti, Collins, Welbeck, Perić, Kastrevec (od 88. Kramar).

Rumeni kartoni: Mršič; Kastrevec, Ejup, Marotti, Collins.

Rdeči karton: Vidmajer (86.).

Lestvica: 1. Krško 6, 2. Olimpija 4, 3. Krka 4, 4. Maribor 4, 5. Domžale 3, 6. Gorica 3, 7. Zavrč 2, 8. Celje 1, 9. Luka Koper 0, 10. Rudar 0.

‹ nazaj

Komentarji (2)

27.7.2015OceniJan 
Neverjetno dober začetek za obe naši moštvi. Po dveh zaporednih gostovanjih, bo končno tudi prva letošnja tekma v Novem mestu. Ko bi se le kdo spravil vsaj staro tribuno nadkrit.
28.7.2015OceniMiha 
Kaj dela Krško! Krstno prvoligaško sezono začnejo z dvema zmagama. In to pred 1.700 gledalci. Kapo dol.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava