bela krajina

Metličani jutri k ministrici s skoraj 3000 podpisi za ohranitev NMP

27.7.2015 | 13:15 | M. M.

V Metliki se borijo za obstanek nujne medicinske pomoči v domačem zdravstvenem domu. (Foto: M. B.-J., arhiv DL)

V Metliki se borijo za obstanek nujne medicinske pomoči v domačem zdravstvenem domu. (Foto: M. B.-J., arhiv DL)

Metlika - Civilna iniciativa (CI) za ohranitev nujne medicinske pomoči v Metliki bo jutri dopoldne ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc predala podpise, zbrane na peticiji proti ukinitvi izvajanja nujne medicinske pomoči (NMP) v metliškem zdravstvenem domu.

»Kot v mnogih krajih po državi, smo tudi v Metliki odločno stopili skupaj proti nespametni nameri strokovne skupine na Ministrstvu za zdravje, kjer proučujejo nov model urgentnih služb po državi. Do sedaj smo zbrali 2953 podpisov. Iz števila podpisane peticije je tako moč razbrati, da se občanke in občani zavedamo pomena obstanka nujne medicinske pomoči v domačem zdravstvenem domu, obenem pa izkazujejo tudi priznanje za dobro in predano delo vseh zaposlenih na metliški urgenci,« sta ob tem zapisali predstavnici civilne iniciative Anica Kopinič in Maja Štubljar.

Ob tem iz CI vnovič poudarjajo, da je zgodba z metliško urgentno službo specifična. Od Metlike do Novega mesta je 30 kilometrov, pri čemer veliko oviro predstavlja ravno cesta čez Gorjance, ki je v zimskem času nemalokrat neprevozna, poleti pa preobremenjena. Kadar vsaka minuta za ohranjanje življenja šteje, je to lahko usodno. Namera Ministrstva za zdravje za Metličane tako ostaja nesprejemljiva, zato zahtevajo, da »se našim občanom zagotovi in ohrani nemotena zdravstvena oskrba v takšnem obsegu kot doslej. Za to si bomo prizadevali še naprej.«

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava