Kričali in razbijali po središču mesta

27.7.2015 | 12:05

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

V soboto dopoldan so bili novomeški policisti obveščeni, da naj bi na Glavnem trgu v Novem mestu trije pijani mladostniki kršili javni red in mir, kričali in nadlegovali mimoidoče. Policisti so izsledili kršitelje, stare 22, 23 in 25 let. Ti se kljub njihovim ukazom niso pomirili, še naprej so kričali in se nedostojno vedli, zato so jim odvzeli prostost in jih odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so jim izdali plačilne naloge, danes poročajo s PU Novo mesto.

V noči na omenjeno soboto so neznanci na parkirnem prostoru in dvorišču osnovne šole v Pišecah poškodovali cvetlična korita, razbili luči in table z napisi, poškodovali so tudi fasado. Povzročili so za okoli 3000 evrov škode.

Močno pijan želel čez mejo

Na mejni prehod Obrežje je v petek popoldan pripeljal 50-letni državljan Švice. Policisti so mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,1 miligrama alkohola (2,29 g/kg). Kršitelju so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pijan trčil v drugega

Novomeški policisti so bili sinoči obveščeni o prometni nesreči na Trški gori. Ugotovili so, da je 56-letni voznik avtomobila peljal po levi strani vozišča in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 66-letnik. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,86 miligrama alkohola (1,79 g/kg). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Hitro je hitro prehitro

V noči na soboto se je na Kidričevi ulici v Trebnjem zgodila prometna nesreča, v kateri se je lažje poškodovala 39-letna voznica avtomobila. Policisti so ugotovili, da je bil vzrok nesreče neprilagojena hitrost, povzročiteljici so izdali plačilni nalog.

V minuli noči so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči pri Zasapu. Ugotovili so, da je 32-letni voznik avtomobila vozil z Drnovega proti Zasapu in v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v nasip peska. Lažje poškodovanega so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico.

Brežiške policiste so v noči na soboto poklicali na pomoč z Bizeljskega, kjer naj bi pijan 23-letni nasilnež doma razbijal po vratih. Policisti so ugotovili, da je moški pred tem na Kumrovški cesti povzročil prometno nesrečo. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, trčil v prometno signalizacijo in varovalno ograjo in odšel s kraja nesreče. V litru izdihanega zraka je imel 0,74 miligrama alkohola, opravljanje strokovnega pregleda pa je odklonil. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Hudo poškodovan kolesar

Policiste Policijske postaje Novo mesto so v soboto iz novomeške bolnišnice obvestili, da so oskrbeli moškega, ki naj bi bil udeležen v prometni nesreči. Po prvih ugotovitvah policistov je 51-letnik kolesaril po regionalni cesti. V bližini odcepa za Hmelčič je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se huje poškodoval. Okoliščine policisti še preverjajo.

M. M.

Komentarji (4)

27.7.2015OceniJudek 
Se mi zdi, da je bil med razgrajači sin enega od novomeških podjetnikov, ki se suče na političnem parketu okoli aktualnega župana?
27.7.2015 2   (2)   (0)   Ocenitine 
Če že pišete komentar o kriminalu oz. kršitvi javnega mira, napišite ime in priimek. Če je oseba polnoletna, odgovarja za svoja dejanja. Ne mi pisat čigav je. Lahko je od župana sin, od komandirja policije , lahko od snažilke, od malarja, od grobarja, od župnika, od trgovke, od zdravnika, cigo ..itd.... Vsak odgovarja zase. Če cigo kaj ušpiči, je zapisano "občan iz okolice Nm" Pa taka demokracija
27.7.2015 1   (1)   (0)   Ocenibučka 
......hahaha, mladostniki so zame do 18.-ga leta, polej pa odrasli ljudje.....kje so tisti časi, ko so razgrajače možje v modrem odpeljali na Gorjance in jih tam spustili????
28.7.2015OceniLučka 
Vzrok za nasilje je verjetno slaba novica o izgubi Piranskega zaljeva. Trdinov vrh pa ne damo. Boril se bomo do zadnje kaplje ..cvička. Naj bo Gera od Ljepe njihove, naš pa naj bo od pijančka Terdine. Je pa menda mladenič vidni skojevec v največji opozicijski stranki.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava