novice

Na fakultetah začetek vpisa za sprejete v prvem prijavnem roku

27.7.2015 | 17:00 | STA, M. M.

ilustrativna slika (Foto: I. N., arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: I. N., arhiv DL)

Ljubljana - Za 11.660 kandidatov, ki so bili v prvem prijavnem roku sprejeti v prvi letnik študija, so se na visokošolskih zavodih danes začeli vpisi. Termini vpisov se razlikujejo od zavoda do zavoda, o čemer so bodoči študentje obveščeni. Končali pa se bodo do 14. avgusta. Podatki o še prostih mestih za drugi prijavni rok bodo objavljeni 20. avgusta.

Na prvem prijavnem roku za vpis v prvi letnik dodiplomskega in enovitega magistrskega študija za študijsko leto 2015/16 so na 19.013 razpisanih mest prejeli 16.093 prijav. Sprejeli so 11.660 kandidatov oz. 72,4 odstotka.

Podatki o še prostih mestih za drugi prijavni rok bodo 20. avgusta objavljeni na spletnem portalu eVŠ in na spletnih straneh visokošolskih prijavno-informacijskih služb univerz v Ljubljani, Mariboru, na Primorskem, v Novi Gorici in na spletnih straneh visokošolskih zavodov.

Drugi prijavni rok bo od 21. do 28. avgusta. Takrat lahko prijavo oddajo kandidati, ki niso oddali prve prijave, in tisti, ki niso bili sprejeti v nobenega od študijskih programov, zapisanih v prvi prijavi. Izjemoma se bodo lahko z drugo prijavo prijavili tudi kandidati, ki so bili sprejeti s prvo prijavo, vendar bodo morali imeti za to upravičen razlog. Med te razloge sodijo zunanji dogodki, ki so nepredvidljivi, neizogibni in jih kandidat ni bil zmožen odvrniti.

Bodoči študenti, ki želijo pridobiti subvencijo za subvencionirano bivanje v študijskem letu 2015/16, morajo prošnjo za sprejem oddati najpozneje do 14. avgusta. Prošnjo morajo do roka oddati tudi kandidati, ki bodo opravljali maturo v jesenskem roku, in kandidati, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje. Prošnjo oddajo preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava