kultura

Deveti Krkin kulturni večer v znamenju opernih arij

27.7.2015 | 18:30 | M. M.

Foto: Krka

Foto: Krka

Deveti Krkin kulturni večer v znamenju opernih arij

Kostanjevica na Krki - Novomeška farmacevtska družba je z 9. Krkinim kulturnim večerom v galeriji Božidarja Jakca poskrbela za večer opernih arij v produkciji Anton Podbevšek Teatra. Na petkovi prireditvi, naslovljeni »Ljubite tisto, česar ne boste nikoli videli dvakrat.« je nastopila mednarodna zasedba opernih pevcev: priznana nemška sopranistka Maida Hundeling, prvak hrvaške opere Siniša Hapač ter slovenski solisti Urška Arlič Gololičič, Aljaž Farasin in Irena Yebuah Tiran. Umetniki so v kulturno doživetje povezali operna dela najbolj znanih skladateljev vseh časov: W. A. Mozarta, G. Verdija, A. Dvořaka, G. Bizeta, G. Puccinija, G. Donizettija, J. Offenbacha, V. Bellinija, L. Delibesa, R. Wagnerja in G. Gershwina. Gledališki igralec Pavle Ravnohrib je večer obogatil z interpretacijo Hvalnice ljubezni A. Badiouja.

Krkini kulturni večeri so se začeli leta 2008, ko so v samostanski cerkvi kostanjeviške Galerije Božidarja Jakca nastopili člani ruskega komornega zbora katedrale Smolni iz St. Peterburga. Jeseni 2009 je bila uprizorjena predstava Anton Podbevšek Teatra v režiji Matjaža Bergerja Met kocke ne bo nikdar odpravil naključja. Vsaka misel je met kocke. Spomladi 2010 je sledil koncert priznane poljske jazzovske zasedbe Andrzej Jagodzinski Trio, s katerim so počastili 200. obletnico rojstva poljskega skladatelja in pianista F. Chopina. Istega leta so poletno dogajanje obogatili še s koncertom slovenskega zbora Perpetuum Jazzile. Leta 2011 so gostili Ruske kozake z območja ob Donu, leta 2012 drugič pevce Komornega zbora katedrale Smolni iz St. Peterburga, predlani in lani pa ruski akademski zbor Mihaila Ivanoviča Glinke iz St. Peterburga, so danes sporočili iz Krke.

‹ nazaj

Komentarji (3)

28.7.2015Oceni./../... 
... https://www.youtube.com/watch?v=bxbst7uUCck ... lep pozdrav v/na Gradišče_ nejevernemu Tomažu_ saj velika skala se je že prikotalila_ se vidimo_ko se vidimo_ in če to seveda je želena vsota štiri in ena = 5 = pet naseljenih kontinentov z hišnimi številkami _ povezanih _ po Modrem Planetu Zemlja_ Srečnih ljudi v 21. stoletju _ po rojstvo Velikega Učitelja Jezusa Kristusa_ naj nikoli več učenci_učenke _ izdajajo _ Učitelja _
28.7.2015Ocenij.j 
j.j... ZELO SI BEDEN V SVOJIH KOMENTARJIH
28.7.2015Oceni./../... 
https://www.youtube.com/watch?v=Vyn_bsaDJpw

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava