bela krajina

Podpisali pogodbo za dograditev čistilne naprave

28.7.2015 | 09:40 | M. M.

Foto: občina Metlika

Foto: občina Metlika

Metlika - Metliški župan Darko Zevnik je včeraj z direktorjem podjetja Purgator iz Postojne Matejem Stegelom podpisal pogodbo za 1. fazo dograditve centralne čistilne naprave (CČN) Metlika.

Kot so sporočili iz metliške občine, bodo v okviru 1. faze dograditve izvedli sanacijo obstoječega črpališča, zgradili zalogovnik za greznično blato, bazen za aerobno stabilizacijo blata in bazen za zgoščevanje blata, skupaj z vso elektro, tehnološko in strojno opremo. Vrednost pogodbe znaša dobrih 445.200 evrov brez DDV. Z delom bodo začeli takoj po podpisu pogodbe, končali pa predvidoma do 31. januarja prihodnje leto.

Denar za naložbo so Metličani v celoti zagotovili iz občinskega proračuna iz naslova amortizacije komunalne infrastrukture.

»CČN Metlika je bila leta 2003 rekonstruirana, tako da njena kapaciteta znaša 4.500 PE. V sklopu zadnje rekonstrukcije ni bil izveden zalogovnik za sprejem viška mulja iz okoliških čistilnih naprav, ustrezen sprejem grezničnih fekalnih vod in ni bila zagotovljena ustrezna aerobna stabilizacija blata. Z investicijo bomo zagotovili ustrezen sistem ravnanja z viškom aktivnega blata, sprejem muljev iz okoliških čistilnih naprav ter sprejem grezničnih fekalnih vod. Zalogovnik za staranje blata bo omogočil doseganje boljše suhosti odpadnega mulja in posledično zmanjšanja količine blata. Z dograditvijo čistilne naprave bo omogočeno sistematično praznjenje greznic,« je ob tem dejal župan Zevnik in dodal, da nameravajo v drugi fazi izvesti še preboj v prezračevalnem bazenu, sanirati betone v obstoječem usedalniku, črpališču in prezračevalnem bazenu ter zamenjati aeratorje.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava