dolenjska

S Tušem na morje tudi otroci z Dolenjske in iz Bele krajine

28.7.2015 | 17:20 | M. M.

Foto: Tuš

Foto: Tuš

S Tušem na morje tudi otroci z Dolenjske in iz Bele krajine

Novo mesto - Trgovsko podjetje Tuš s partnerji v okviru projekta Pričarajmo nasmeh letos ponovno omogoča letovanje 500 otrokom iz socialno ogroženih družin. Med njimi je tudi 36 otrok iz Črnomlja, Metlike, Novega mesta in Trebnjega, ki so na Debeli rtič in teden nepozabnih počitnic prispeli minulo soboto. Veselje ob prihodu na morje je bilo nepopisno, pester program s športno, izobraževalno in zabavno noto pa navdušenje otrok še stopnjuje. Ob izteku letošnjih letovanj se bo s Tuševo pomočjo, v trinajstih letih trajanja projekta, na Debelem rtiču zvrstilo več kot 6.600 otrok, so sporočili iz omenjenega podjetja.

S projektom Pričarajmo nasmeh v Tušu omogočajo počitnice otrokom iz vseh slovenskih regij. Slednje na podlagi objektivnih meril izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju s Centri za socialno delo, socialnimi službami na osnovnih šolah ter Območnimi združenji Rdečega križa. Brezskrbne počitnice ob morju so za mnoge otroke iz socialno šibkih družin tudi edine. Letošnja letovanja, ki potekajo na najnižji točki slovenske planinske transverzale, zaznamuje tudi spoznavanje slovenske naravne in kulturne dediščine ter aktivnega življenjskega sloga oziroma vrednot, ki so dostopne vsem.

Trenutno na Debelem rtiču letuje 80 otrok iz različnih krajev. Skupino sestavlja 12 otrok iz Novega mesta, po osem iz Črnomlja, Metlike in Trebnjega ter 44 iz Kamnika, Ljubljane, Vrhnike in Postojne.

Brezskrbne počitnice pa postajajo težje dosegljive vse večjemu številu otrok in v Rdečem križu Slovenije opozarjajo, da tveganje revščine in socialne izključenosti narašča. V letu 2013 je po podatkih Statističnega urada stopnja tveganja revščine znašala 14,5 odstotka, istočasno pa je tveganje socialne izključenosti doseglo že vsakega petega Slovenca ali Slovenko.

»V Tušu smo ponosni, da omogočamo počitnice otrokom, ki sicer morja ne bi doživeli. Skupaj s partnerji smo dokazali, da je trinajstica srečno število. V časih, ki za mnoge niso enostavni, so nasmeški na obrazih najmlajših pomemben uspeh, ki nas žene naprej. Za to gre zahvala tudi našim partnerjem projekta, kupcem in sodelavcem, ki v akciji vidijo več kot enega od dobrodelnih projektov,« je povedal direktor Skupine Tuš Gregor Štampohar.

‹ nazaj

Komentarji (2)

29.7.2015Ocenimikroval 
pa kateri si ti butasti butec, daj seri na svojem gnoju
30.7.2015Ocenivzgojitelj 
j.j., si pa res frajer, omejen, da si!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava