odbojka

Reprezentanca tokrat brez Žužemberčanov

30.7.2015 | 10:00 | I. V.

Danijel Koncilja zaradi poškodbe proti Romuniji ne bo igral. (Foto: CEV)

Danijel Koncilja zaradi poškodbe proti Romuniji ne bo igral. (Foto: CEV)

Žužemberk - Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco jutri in v soboto v Craiovi čakata tekmi 4. kroga evropske lige proti Romuniji, na katerih bodo naši odbojkarji zaigrali nekoliko oslabljeni. Slovenski selektor Andrea Giani, ob Mitji Gaspariniju, ne bo mogel računati tudi na poškodovanega blokerja Žužemberčana Danijela Konciljo, tako da v reprezentanci, v kateri so še pred kratkim nastopali tudi po trije Žužemberčani, ne bo niti enega suhokranjskega odbojkarja.

Odbojkarska zveza je v sporočilu za javnost zapisala, da se bodo po šestih zaporednih zmagah v evropski ligi, ki so jih Slovenci dosegli proti reprezentancam Turčije, Hrvaške in Belorusije, naši odbojkarji za nove točke pomerili še z Romuni. Naši fantje so v Romunijo pripotovali že danes, saj se po tekmah z Belorusijo, z izjemo Gasparinija, niso vrnili v domovino, temveč so treninge opravili kar v Brestu, še dva pa jih čakata danes v Craiovi.

Giani, ki se je že pred odhodom v Belorusijo, kamor je odpotovalo trinajst odbojkarjev, odločil, da bo za tekmi z Romunijo v dvanajsterico igralcev, namesto Gasparinija, uvrstil Tončka Šterna, ima pred jutrišnjim obračunom nekaj skrbi le zaradi vnovične poškodbe roke srednjega blokerja Danijela Koncilje, ki proti gostiteljem ne bo mogel igrati. Novo priložnost za dokazovanje bo tako dobil Uroš Pavlović, ki se je z dobro igro izkazal že na drugi tekmi tretjega kroga evropske lige proti Hrvaški.

Jutri bo tekma na sporedu ob 17. uri, dan kasneje pa se bo obračun začel ob 16. uri.

V Romuniji bodo Gianiju na voljo zaigrali: Alen Pajenk, Alen Šket, Dejan Vinčić, Jan Klobučar, Jani Kovačič, Jan Pokeršnik, Gregor Ropret, Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Uroš Pavlović in Tonček Štern.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava