dolenjska

Poletne delavnice za stare starše in vnuke

30.7.2015 | 13:35 | M. Ž.

Včeraj so v Hiši sožitja za stare starše in vnuke pripravili miselne igre. (Foto: M. Ž)

Včeraj so v Hiši sožitja za stare starše in vnuke pripravili miselne igre. (Foto: M. Ž)

Foto: DU Novo mesto

Foto: DU Novo mesto

Novo mesto - Društvo upokojencev Novo mesto in njihova Hiša sožitja – medgeneracijski center dnevnih dejavnosti sta pripravila poletne delavnice, namenjene dedkom in babicam ter njihovim vnukom, da bi skupaj aktivno preživljali dopoldneve. Z njimi so sicer v manjšem obsegu začeli že lani, letos pa potekajo od 6. julija do 14. avgusta vsak ponedeljek, sredo in petek od 9. do 11. ure.

»Začeli smo s tednom, posvečenemu pesmi, plesu in glasbi, v drugem tednu smo spoznavali, kako preživeti v naravi, nato je na vrsto prišel športni teden, v četrtem so v ospredju družabne igre, jutri se bomo denimo z bridge sekcijo društva učili te priljubljene igre s kartami, prihodnji pa bo kreativni teden. Obiskala nas bo likovna sekcija, učili se bomo fotografirati…,« je pester nabor brezplačnih dejavnosti, ki so jih pripravili za otroke, stare od 4. do 14. leta starosti, nanizala vodja delavnic, socialna delavka Katja Strmole, ki pri novomeških upokojencih bdi nad izvajanjem programa Hiše sožitja.

Tako sledijo osnovnemu poslanstvu Hiše sožitja, ki je namenjena vsem, ki si želijo aktivnega preživljanja prostega časa, njen program pa je zelo širok in medgeneracijski, saj povezuje mlade, srednjo generacijo in starejše, ki tako prenašajo znanje in izkušnje eden na druge.

‹ nazaj

Galerija (11)

delavnice01(Foto: M. Ž.)
delavnice02(Foto:DU Novo mesto)
delavnice03(Foto:DU Novo mesto)
delavnice04(Foto:DU Novo mesto)
delavnice05(Foto:DU Novo mesto)
delavnice06(Foto:DU Novo mesto)
delavnice07(Foto:DU Novo mesto)
delavnice08(Foto:DU Novo mesto)
delavnice09(Foto:DU Novo mesto)
delavnice10(Foto:DU Novo mesto)
delavnice11(Foto:DU Novo mesto)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava