dolenjska

FOTO: Gradnja prizidka k ivanškemu ZD

31.7.2015 | 14:15 | J. A.

Temeljni kamen za prizidek so položili: ivanški župan Dušan Strnad,  direktor GPI Tehnike Drago Muhič, direktor Lekarne Ljubljana  Marjan  Sedej in prvi mož ivanškega zdravstvenega doma Janez Zupančič. (Foto: J. A.)

Temeljni kamen za prizidek so položili: ivanški župan Dušan Strnad, direktor GPI Tehnike Drago Muhič, direktor Lekarne Ljubljana Marjan Sedej in prvi mož ivanškega zdravstvenega doma Janez Zupančič. (Foto: J. A.)

FOTO: Gradnja prizidka k ivanškemu ZD

Ivančna Gorica - Včeraj je Lekarna Ljubljana začela graditi dobrih 800 kvadratnih metrov velik prizidek k Zdravstvenemu domu Ivančna Gorica, ki jo bo stal okoli milijon evrov, vrednost gradbeno-obrtniških in instalacijskih del je 550 tisočakov. Dela izvaja novomeško podjetje GPI Tehnika s podizvajalci, gradnjo pa naj bi dokončali v sedmih mesecih.

»Tu bo zrasla peta največja lekarna Lekarne Ljubljana, gledano po kvadraturi, asortimanu in dostopnosti. Trudili se bomo, da bi skupaj z občino Ivančna Gorica uspeli pridobiti 24-urno dežurstvo, s katerim bi pokrili območje med Ljubljano in Novim mestom,« je rekel direktor Lekarne Ljubljana Marjan Sedej in pohvalil dosedanje sodelovanje z občino, s katero je lekarna pred enim letom podpisala pogodbo o podelitvi stavbne pravice. Tako je investitor lahko pridobil gradbeno dovoljenje in prihodnjo pomlad bo sedanje prostore ivanške enote, ki so že postali premajhni za potrebe te hitro rastoče občine, lahko preselil na novo lokacijo.

Prizidek zdravstvenega doma bo v dveh etažah, tlorisna velikost stavbe bo 11,10 m x 38,82 m. Objekt bo imel nadstrešnico in povezovalni most z obstoječim zdravstvenim domom. Neto tlorisna površina obeh etaž skupaj je 823,26 m2, pritličje bo namenjeno za lekarniško dejavnost, v nadstropju pa bodo dodatni prostori za potrebe dejavnosti zdravstvenega doma.

Že v času gradnje zdravstvenega doma v 60. letih prejšnjega stoletja je bilo predvideno, da bi v isti zgradbi imeli še lekarno, a se to doslej ni zgodilo, v Ivančni Gorici je lekarna gostovala na dveh različnih lokacijah, končno prihaja v kompleks zdravstvenega doma, kjer bo svoje prostore imela v pritličju, nadstropje pa bodo namenili zdravstveni dejavnosti. »Pridobili bomo preko 300 kvadratnih metrov prostorov in tako bomo lahko razširili pediatrično in zobozdravstveno službo,« je zadovoljno povedal direktor ZD Ivančna Gorica Janez Zupančič in dodal, da je pri njih v teku še ena naložba, do septembra naj bi prenovili laboratorij. Zupančič je izpostavil, da zdravstveno dejavnost opravljajo za 16 tisoč občanov, k njim pa k izbranim zdravnikom prihajajo tudi od drugod. »Pri nas je tudi sedež dežurne službe, ki jo skupaj z Zdravstvenim domom Grosuplje zagotavljamo za občane občin Ivančna Gorica, Grosuplje in Dobrepolje."

Ivanški župan Dušan Strnad je izpostavil, da občina z izgradnjo samega objekta ne bo imela stroškov, bo pa morala skupaj z zdravstvenim domom urediti in opremiti prostore za potrebe zdravstva. »V zadnjih letih smo pri zdravstvenem domu imeli že štiri slovesnosti, najprej smo odprli prenovljene prostore, potem sončno elektrarno, tretjič prevzeli nov avtomobil, danes začenjamo gradnjo prizidka,« je spomnil župan in pohvalil dosedanje sodelovanje z izvajalcem GPI Tehniko, ki je med drugim v tej občini gradil tudi nedavno odprto novo šolo, vrtec in športno dvorano v Zagradcu. »Prepričan sem, da bo delo tudi tokrat izvedel v rokih, priporočam pa, da pridobi še kakšnega podizvajalca iz naše občine.«

‹ nazaj

Galerija (15)

zd001
zd002
zd003
zd004
Ivanški podžupan Tomaž Smole
zd006
zd008
Direktor ZD vančna Gorica Janez Zupančič
zd010
Direktor Lekarne Ljubljana Marjan Sedej
Župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad
zd013
zd014
zd015
zd016

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava