kronika

Po pretepu končal v bolnišnici. Udaril lastnika lokala, grozil tudi policistom

3.8.2015 | 13:45 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Trebanjski policisti so v soboto zvečer prejeli klic na pomoč zaradi pretepa pred gostinskim lokalom v Dolenjih Jesenicah. 52-letnega moškega s hudimi poškodbami glave so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in zbrali obvestila. 36-letnega osumljenca iz Boštanja, ki je pretepel oškodovanca, bodo po zaključenem postopku ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja hude telesne poškodbe, danes poročajo s PU Novo mesto. Sicer pa si imeli minuli konec tedna varuhi reda vnovič veliko dela s pijanimi vozniki.

Po festivalu (pijani) domov

Policisti so včeraj dopoldan v okolici Črnomlja preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Med 8. in 14. uro so ustavili kar sedem voznikov, ki so vozili pijani. Kršitelji, stari med 18 in 35 let, so imeli v litru izdihanega zraka med 0,36 in 0,74 miligrama alkohola. Le eden od omenjenih voznikov je z območja Črnomlja, ostali pa so bili iz Bele krajine namenjeni v bolj oddaljene kraje – tudi v Tolmin, Novo Gorico, Kamnik.

Voznik štirikolesnika brez čelade

Trebanjski policisti so bili v soboto okoli 20. ure obveščeni o prometni nesreči v Mokronogu, kjer naj bi voznik štirikolesnika trčil v hidrant. Ugotovili so, da je 27-letni povzročitelj nesreče zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v hidrant. Poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Povzročitelj nesreče med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade, vozil pa je neregistriran štirikolesnik. Opravljanje preizkusa alkoholiziranosti je odklonil, zato je bil odrejen strokovni pregled.

Udaril lastnika lokala, grozil tudi policistom

Policisti Policijske postaje Šentjernej so bili istega dne zvečer obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu. Pijan kršitelj, ki je goste pozival k pretepu, kričal in udaril lastnika lokala, se je pred prihodom policistov odpeljal z avtomobilom. Policisti so ga izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Alkotest je odklonil in med postopkom grozil policistom. Ti so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Ugotovili so še, da 54-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli. Zaradi številnih kršitev cestnoprometnih predpisov ter javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prevažal jih je še devet

V noči na soboto so policisti iz Dolenjskih Toplic med kontrolo prometa ustavili 46-letnega voznika avtomobila Ford Esccort. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je prav tako vozil pijan. Na avtomobilu ni bilo nameščenih registrskih tablic, vozilo pa je neregistrirano in odjavljeno iz prometa, v njem pa je prevažal še devet potnikov. Zaradi številnih kršitev so policisti zoper voznika napisali obdolžilni predlog in avto zasegli.

Prespal v treznilnici

V noči na nedeljo so brežiški policisti v Veliki Dolini ustavili 35-letnega voznika avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,91 miligrama alkohola. Kršitelja so odpeljali v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pijan in brez vozniške

V isti noči je 36-letni voznik avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v objekt na avtobusnem postajališču. Povzročitelja, ki je kraj nesreče zapustil, so policisti izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 0,88 miligrama alkohola. Med postopkom so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper povzročitelja nesreče bodo napisali obdolžilni predlog.

Napihal tudi Belgijec

Sevniški policisti so v omenjeni noči v Malkovcu odredili preizkus alkoholiziranosti 40-letnemu vozniku avtomobila iz Belgije. Kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligrama alkohola, so predali v takojšnji postopek na okrajnem sodišču.

»Najpogostejši vzrok prometnih nesreč na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto je neprilagojena hitrost, sledi stran in smer vožnje. Žal še vedno ugotavljamo, da nemalo udeležencev v prometu in povzročiteljev prometnih nesreč vozi pod vplivom alkohola. V letu 2013 je bilo npr. od štirinajstih prometnih nesreč s smrtnim izidom kar v polovici nesreč ugotovljeno, da so povzročitelji vozili pod vplivom alkohola. Povzročitelji nesreč s smrtnim izidom so imeli povprečno 1,4 grame alkohola na kilogram krvi,« ob tem dodaja predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto Alenka Drenik.

Policisti zato voznike ponovno pozivajo, da se za volan odpravijo le trezni.

Izsilila prednost motoristu

V Sevnici je v petek dopoldan 44-letna voznica avtomobila izsilila prednost 17-letnemu motoristu. Ta je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Povzročiteljici nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Kombi v avto, avto v peško

Črnomaljski policisti so bili v soboto dopoldan obveščeni o prometni nesreči v Črnomlju. Ugotovili so, da je voznik kombija iz Nizozemske zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avtomobil, ki ga je pred njim vozila državljanka Nemčije. Avtomobil je po trku odbilo v peško, ki je pravilno prečkala prehod za pešce. Reševalci so v bolnišnico odpeljali lažje poškodovano 74-letno peško in dva mladoletna potnika iz kombiniranega vozila.

Trčil v drog javne razsvetljave

Včeraj, nekaj po 7. uri, je v Novem mestu 21-letni voznik avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, preko nasprotnega smernega vozišča zapeljal s ceste in trčil v drog javne razsvetljave in v prometno signalizacijo. 21-letnemu povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Ostal brez avta

Krški policisti so sinoči v Kostanjevici na Krki ustavili 20-letnega voznika avtomobila Alfa Romeo. Kršitelj je vozil avtomobil v času, ko se mu izvršuje sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so policisti zasegli, kršitelju izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Vzel orodje

V noči na soboto je v Krškem nekdo vlomil v lesen objekt ob stanovanjski hiši, ukradel je motorno žago, baterijski vrtalnik in električni skobelnik. Lastnika je oškodoval za 2000 evrov.

Lažje je, če je odklenjeno

Iz odklenjenega gospodarskega poslopja v Tomažji vasi je neznanec odpeljal kosilnico. Škode je za okoli 300 evrov.

Iz odklenjene stanovanjske hiše v okolici Krškega pa je neznanec sunil 900 evrov.

Črnomaljski policisti so bili obveščeni, da naj bi v noči na nedeljo v Gribljah neznanec iz odklenjenega hleva vzel ovojnico z 2500 evri.

Vlomil skozi pritlično okno

V Dolenjih Sušicah je nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odnesel dokumente, denar in mobilni telefon.

Odpeljal se je s kolesom

Iz kleti stanovanjskega bloka v Brežicah pa nekdo ukradel gorsko kolo. Lastnika je oškodoval za 700 evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava