kolesarstvo

Jon Božič in David Per v dobri formi pred EP

3.8.2015 | 14:05 | M. M.

David Per (Foto: Josip Radakovič, spletna stran kluba)

David Per (Foto: Josip Radakovič, spletna stran kluba)

Kranj - Minuli konec tedna so bile v Kranju kolesarske dirke v vseh starostnih kategorijah, od najmlajših do članov, na vseh dirkah pa je nastopila tudi novomeška Adria Mobil in dosegla odlične rezultate, so sporočili iz kluba. Na najvišjo stopničko so se uvrstili David Per v nočnem kriteriju, ter Jan Bevc in David Gregorič na dirki Po ulicah Kranja.

Elitna članska ekipa po nastopu na Kitajskem še ni prišla povsem k sebi, so sporočili, zato je tokrat priložnost dobil Adriin “podmladek”. Priložnost so dobro izkoristili predvsem na sobotnem nočnem kriteriju, ko je zmagal David Per pred Jonom Božičem. Na včerajšnji dirki ni šlo vse po načrtih predvsem v zaključku. Jon Božič je bil najbolj aktivni kolesar na dirki, saj je pokril oba resna pobega in bil ves dan v begu, na koncu pa mu je malo zmanjkalo moči (in izkušenj), da bi se uvrstil na stopničke.

»Tokrat smo dali prednost mladim kolesarjem, ki so vso sezono požrtvovalno pomagali do vseh uspehov, ki smo jih dosegli. Pridobili so si nekaj izkušenj, ki jim bodo prišle še kako prav v nadaljevanju kariere,« je razplet kranjske dirke komentiral Marko Kump.

Adriini kolesarji so lahko zadovoljni z doseženimi rezultati, predvsem pa s prikazano formo pred evropskim prvenstvom, ki bo konec tedna v Estoniji. Jon Božič bo nastopil na kronometru in cesti, medtem ko bo David Per nastopil le na cestni dirki. Obema kolesarjema do 23 let se bo pridružil še mladinec Gorazd Per, ki bo poskušal doseči dober rezultat pri mladincih.

Jon Božič je povedal: »Z nastopi v Kranju sem zadovoljen in grem z dobrimi občutki na EP. Več pričakujem od kronometra.« David Per pa je dodal: »S trenutno formo sem zadovoljen. Proga v Estoniji mi ustreza, in če bom imel še malo sreče, lahko dosežem dober rezultat.«

Poleg članov sta v Kranju zmagala še Jan Bevc pri dečkih A in David Gregorič pri dečkih C. Slednji je dosegel svojo prvo zmago v karieri in po dirki dejal: »Dirka je bila težka. Na startu sem imel slabo pozicijo, zato si nisem mislil, da bom dosegel dober rezultat. Ko se je dirka začela, sem se vozil v ozadju, zato sem se moral prebiti v ospredje. Ko sem ujel sprednji del skupine, se je zgodil padec. Dirko sem nadaljeval naprej. Cesta je bila mokra, zato je zelo drselo. Drugi krog se je skupina razbila in ostal sem skupaj s klubskim kolegom Jakom Špoljarjem povsem v ospredju. Skočil sem na mostu in dirko nadaljeval sam. Ko sem se vozil, sem razmišljal o zmagi. Pogledal sem nazaj in videl, da se mi skupina bliža, zato sem pedala pritisnil z vso močjo in čez cilj sem prišel približno 100 m pred drugimi. Bil sem zelo utrujen, a sem bil zelo vesel svoje prve zmage. Stati na najvišji stopnički je bilo zame nekaj novega, zato sem bil še toliko bolj vesel. Zahvaljujem se Jaku Špoljarju za nesebično pomoč. Zahvaljujem se tudi trenerjema in ostalim, ki so me spodbujali ob progi.«

Poleg omenjenih zmag so kolesarji KK Adria Mobil dosegli še nekaj uvrstitev na zmagovalne stopničke. Jaka Špoljar in Aljaž Colnar sta bila druga pri dečkih C in B. Žan Rataj je bil drugi pri mlajših mladincih. Že v petek je bil Benjamin Muhič tretji na prologu etapne dirke “VN Mateja Mohoriča«, so še dodali v novomeškem klubu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava