kronika

Ogenj uničil brunarico

5.8.2015 | 07:10 | M. K.

Ogenj uničil brunarico

Sinoči ob 22.54 so gasilci PGE Krško in reševalci ZD Krško posredovali na avtocesti izven naselja Brege, občina Krško, kjer je prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Gasilci so kraj nesreče protipožarno zavarovali, ga razsvetljevali, odklopili akumulator na vozilu in nudili pomoč pri odstranitvi vozila. Reševalci so poškodovanega udeleženca oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Ob 14.33 so v naselju Tržišče, občina Sevnica, zaradi trka med tovornim vozilom in traktorjem posredovali gasilci PGD Sevnica. Gasilci so sicer na kraju dogodka ugotovili, da njihova pomoč ni potrebna. Poškodovanih ni.

Ob 10.12 se je na avtocesti od Grosuplja proti Višnji gori, občina Grosuplje, voznik z osebnim vozilom prevrnil na streho. Pred prihodom gasilcev je sam prišel iz vozila. Gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, cestišče posuli z absorbentom ter vozilo postavili na kolesa. Lažje poškodovanega voznika so ljubljanski reševalci oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Pogorela brunarica

Ob 20.18 je v Jamski ulici na Mirni gorela zapuščena brunarica velikosti 4 x 3 metre. Gasilci PGD Mirna so pogasili požar, pregledali žarišča s termokamero in razsvetljevali kraj dogodka. Ogenj je brunarico popolnoma uničil.

Ob 19.01 je v Potočni vasi v občini Novo mesto gorela suha trava. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence ter pogasili manjši požar.

Ob 17.22 je ob cesti v Spodnje Brezovo v občini Ivančna Gorica zagorela podrast in kup vejevja. Požar na površini okoli 20 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Višnja Gora.

Pomoč reševalcem

Ob 17.41 so na Rostoharjevi ulici v Krškem gasilci Poklicne gasilske enote Krško tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjskega objekta, v katerem je bila obolela oseba. Gasilci so nudili pomoč tudi reševalcem NMP ZD Krško pri oskrbi in transportu do reševalnega vozila. Reševalci so občanko prepeljali v urgentni center SB Brežice.

Ob 14.12 je helikopter Letalske policijske enote v spremstvu dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči poletel v Novo mesto, od koder je iz Splošne bolnišnice prepeljal inkubator v Univerzitetni klinični center v Ljubljani.

Padla drevesa in sršenje gnezdo

Ob 13.21 je na cesti Arto-Zavratec, občina Sevnica, padlo drevo oviralo promet. Drevo je razžagal in odstranil dežurni pri CGP Novo mesto.

Ob 20.36 je na cesti Jelovec-Boštanj, občina Sevnica, padlo drevo oviralo promet. Drevo je razžagal in odstranil dežurni pri CGP Sevnica.

Ob 20.58 so na Pečju ter Florjanski ulici v Sevnici, občina Sevnica, gasilci PGD Sevnica, s tehničnim posegom s stanovanjskega objekta odstranili sršenje gnezdo.

Težave z vodo

Ob 15.51 je zaradi zemeljskih delih prišlo do poškodbe vodovodne cevi, ki z vodo oskrbuje Črnc v Brežicah. Delavci Komunale Brežice so nekaj pred 17. ponovno zagotovili pitno vodo prebivalcem omenjene ulice.

Voda spet pitna

Kostak obvešča vse uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Kostanjevica na Krki, da pitne vode ni več potrebno prekuhavati.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava