dolenjska

Peš 172 kilometrov iz Šmarjete do Cankove za Tineta!

6.8.2015 | 11:05 | L. Markelj, foto: M. Bobič, S. Durič

Pohodnikom je srečno pot zaželela županja.

Pohodnikom je srečno pot zaželela županja.

Šmarješke Toplice - Danes navsezgodaj zjutraj se je deset pohodnikov izpred občinske stavbe z domačinom Ivanom Petančičem na čelu odpravilo peš na dolgo pot, do Cankove v Prekmurju. Čaka jih kar 172 kilometrov poti, kar v tej vročini ne bo mačji kašelj, a ker vedo, da je namen dober, bodo zmogli in, kot računajo, bodo v treh ali štirih dneh oz. do nedelje prispeli na cilj. Zbranim je srečno pot zaželela županja Bernardka Krnc.

Tine Gradišar. (Foto: L. M.)

Tine Gradišar. (Foto: L. M.)

Občina Šmarješke Toplice je že nekaj let pobratena s prekmursko občino Cankova in eno od sodelovanj je tudi dobrodelni pohod – lani so ga prehodil iz Cankove do Šmarjete in denar zbirali za otroke iz socialno ogroženih družin, ki so ostale brez dohodkov zaradi propada Aha Mure, letos pa je pot obratna, denar pa se zbira za Šmarječana, Tineta Gradišarja, ki je po hudi delovni nesreči leta 2013, ko mu je spodrsnilo z lestve in je padel z višine 4,5 metra, postal tetraplegik.

Tine Gradišar bo vesel vsakega prispevka dobrih ljudi. Denar lahko nakažete na Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja na TRR št. SI56 02970-001 9608 618, namen: za Tineta – avto. En evro mu prinese tudi vaše SMS sporočilo na 1919 - za Tineta.

Sinoči, ko je skupina Prekmurcev prispela na Dolenjsko, so Tineta, za katerega lepo skrbijo domači, razveselili z obiskom.

Pohodniki, ki so prespali pri gostoljubnih Šmarječanih, z županjo sinoči na obisku pri Tinetu Gradišarju.

Pohodniki, ki so prespali pri gostoljubnih Šmarječanih, z županjo sinoči na obisku pri Tinetu Gradišarju.

Hvaležen jim je, da so se spomnili nanj in mu bodo pomagali uresničiti veliko željo – da bi prišel do posebej zanj prilagojenega vozila, v katerega bi se lahko odpeljal z električnim invalidskim vozičkom. Zdaj tega ne more, ker je ta pretežak in se ga ne da zložiti, tako da ga morata starša prekladati v navaden voziček (ki je sposojen) in nato v avto. A 37-letnik, ki ga je usoda za vse življenje prikovala na posteljo in voziček, si želi več družbe, s posebnim vozilom bi ga lahko kar na električnem vozičku odpeljali kam na obisk, na terapije, zdravniške preglede itd.

A z majhno invalidsko pokojnino in skromnimi družinskimi dohodki do takega avta, ki bo stal okrog 30 tisoč evrov, sam ne bo mogel priti. Zato 28. avgusta v kulturnem domu v Šmarjeti organizira dobrodelni koncert, občina mu nudi brezplačno uporabo dvorane, konec meseca, 30. avgusta, pa bo organizirala še kolesarski izlet do Cankove, tudi z dobrodelno noto in zbiranjem denarja za Tineta.

Več o Tinetovi življenjski zgodbi si boste lahko prebrali v prihodnjem Dolenjskem listu.

‹ nazaj

Galerija (17)

TINE-001
TINE-002
TINE-003
TINE-004
TINE-005
TINE-006
TINE-007
TINE-008
TINE-009
TINE-010
TINE-011
TINE-012
TINE-013
TINE-014
TINE-015
TINE-016
TINE-017

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava