kolesarstvo

Gorazd Per v Estoniji na EP do uspeha kariere

11.8.2015 | 08:50 | M. M.

Gorazd Per (Foto: Asja)

Gorazd Per (Foto: Asja)

Novo mesto - Gorazd Per, član KK Adria Mobil, je na pravkar končanem evropskem prvenstvu v estonskem Tartuju dosegel velik uspeh. V konkurenci stopetdesetih vrstnikov iz vse Evrope je dosegel odlično deseto mesto. Za zmagovalcem Poljakom Alanom Banaszekom je zaostal le štiri sekunde.

Kot so še sporočili iz njegovega kluba, je mladi novomeški up z omenjeno uvrstitvijo dosegel enega največjih uspehov slovenskih kolesarjev na mladinskih evropskih prvenstvih. Per je dosegel tudi svoj največji uspeh v karieri, po končani sezoni pa zapušča mladinsko konkurenco in prestopa med člane.

Pred njim je še en velik cilj, svetovno prvenstvo konec septembra v ZDA.

Z rezultatom je bil zelo zadovoljen tudi trener Josip Radakovič: “Per je dosegel odličen rezultat. Pozna se, da smo v letošnji sezoni nekoliko spremenili načrt vadbe in dali več pozornosti drugemu delu sezone, predvsem evropskem in svetovnem prvenstvu. Do svetovnega ostaja še šest tednov trdega dela”.

Poleg Pera sta na evropskem prvenstvu nastopila še dva Novomeščana, in sicer Gorazdov brat David in Jon Božič, ki sta tekmovala v kategoriji do 23 let. Zaradi zdravstvenih težav nista dosegla odmevnejšega rezultata.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava