Dobovčani okrepljeni v novo sezono

12.8.2015 | 09:35

Tomaž Miklavčič bo ponovno zaigral za Dobovo. (Foto: R. N., arhiv DL)

Tomaž Miklavčič bo ponovno zaigral za Dobovo. (Foto: R. N., arhiv DL)

Dobova - Čeprav sta v minuli sezoni iz prve rokometne lige izpadla dva naša predstavnika, Sviš in Krško, bo dolenjski in posavski rokomet v njej še vedno dobro zastopan. Poleg Trima, Krke, Ribnice in Sevnice bo med slovensko elito po 14 letih ponovno zaigrala Dobova. Drugi letošnji novinec bo Koper.

Kot so sporočili iz kluba, se fantje že nekaj časa pripravljajo na pomembno sezono, ekipi pa so se pridružili tudi štirje novi igralci, vsi s prvoligaškimi izkušnjami. 

Še najmanj jih ima Vid Kaučič, ki igra na položaju levega krila. Doslej je zbral le dva nastopa v članski vrsti Celja, sicer pa je bil standardni član pivovarske mladinske ekipe.

Jaka Ferkulj, ki igra na položaju levega zunanjega, se je rokometa učil v Grosupljem, v Dobovo pa prihaja iz Trima, kjer je igral minuli dve sezoni. Bil je tudi član Krškega in Gorenja.

Največ prvoligaških izkušenj ima krožni napadalec Matjaž Mlakar, ki je v minuli sezoni igral za Slovan, pred tem pa tudi za Sevnico, Koper, Gorenje in Celje.

Po dveh letih se v Dobovo vrača desni zunanji Tomaž Miklavčič, od ekipe pa sta se poslovila Nikola Raić in Matija Junaković.

B. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava