košarka

Superpokal Slovenije bo v Škofji Loki

17.8.2015 | 09:00 | STA, M. M.

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Ljubljana, Novo mesto - V košarkarskem superpokalu Slovenije se bosta v soboto, 26. septembra, v škofjeloški dvorani Poden pomerila državni prvak Tajfun iz Šentjurja in novomeška Krka, ki je v minuli sezoni slavila v slovenskem pokalnem tekmovanju. Prvič v zgodovini slovenske košarke v njem ne bo igrala Union Olimpija.

Superpokal Slovenije bo v skladu s tradicijo, v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije, organiziral klub, ki je v minuli sezoni napredoval v prvo ligo. Tokrat je to KK Škofja Loka, ki je ta dogodek prvič gostila leta 2005.

Tekmo med Tajfunom in Krko, ki sta se nazadnje srečali v polfinalu DP, ko je bila z 2:0 v zmagah boljša šentjurska ekipa, bo prenašala tudi TV Slovenija. Največ superpokalnih naslovov, sedem, je osvojila Union Olimpija, štirikrat pa so bili najboljši Novomeščani.

Državno prvenstvo se bo začelo 17. oktobra, v prvem delu bo nastopilo devet klubov (Rogaška, Zlatorog, Helios, Portorož, Šenčur Gorenjska gradbena družba, Elektra, Hopsi, Škofja Loka in Lastovka), ki bodo odigrali 16 tekem. V ligo za prvaka se bodo uvrstili najboljši trije klubi, ki se jim bodo pridružili še Tajfun, Krka in Union Olimpija, ki bodo svojo sezono v ligi Aba začeli 1. oktobra.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava