Nesoglasja v klubu: odstopil predsednik Franc Hudoklin

19.8.2015 | 14:30

Nesoglasja v klubu: odstopil predsednik Franc Hudoklin

Šentjernej - Prav letos, ko Klub za konjski šport Šentjernej slavi 130 let kasaških dirk, bi se kmalu zgodilo, da dirk za Jernejevo zaradi nesoglasij v društvu sploh ne bi bilo.

K sreči do tega scenarija ni prišlo po zaslugi mnogih zagnanih članov ter Kasaške centrale Slovenije – slednja je posegla vmes in dirko, posvečeno tudi jubileju kluba, so le izvedli. Da je v društvu, ki ga je zadnja dva mandata vodil Franc Hudoklin, nekdanji šentjernejski župan (marca je dobil tudi tretji mandat), marsikaj narobe in da je med članstvom čutiti nezadovoljstvo, je bilo slišati že dlje časa, vse skupaj pa se je očitno še bolj zapletlo ravno pri pripravah na jubilej.

Nesoglasja v klubu: odstopil predsednik Franc Hudoklin

Člani so zbrali tretjino podpisov za izredno volilno skupščino, saj so želeli zamenjavo vodstva, a Hudoklin je dan pred tem nepreklicno odstopil. Več kot polovica članstva na seji je soglasno sprejela njegov odstop (Hudoklin ostaja še član) in zatem tudi soglasno podprla predlog, da začasno klub z vsemi pooblastili vodi dosedanji podpredsednik Andrej Košak. Obenem so razširili upravni odbor s sedem na 12 članov.

V klubu naj bi že nekaj let prihajajo do ne izplačevanja nagrad tekmovalcem, denar, ki so mu ga drugi klubi sicer nakazali, je šel za druge tekoče stroške, saj Šentjernejčanom na drugi strani obljubljenega denarja niso izplačevali sponzorji, ki so jih pridobili za organizacijo dirk. V klubu so se tako poslabšali odnosi, ni bilo pravega vzdušja, dosedanji predsednik ni več užival potrebnega zaupanja.

Klub pri tej starosti nima svojih prostorov in sestankuje po gostilnah, hleve na hipodromu bi bilo treba obnavljati in bolje vzdrževati, skratka klub, ki je nekoč visoko kotiral med ostalimi v državi, je zadnja leta nazadoval, menijo mnogi člani, ki želijo biti neimenovani, saj se menda bojijo posledic.

Franc Hudoklin razloge za nedavno burno dogajanje v konjeniškem klubu vidi v občinski politiki, ki se po njegovem nedopustno vmešava v delovanje društva in konjeniški šport - od župana, podžupana in drugih - »le da bi se me odstranilo z mesta predsednika kluba.« Odločno zavrača očitke, da je zaviral praznovanje jubileja oz. da bi preprečil nedeljsko dirko.

Več pa v jutrišnjem Dolenjskem listu.

Besedilo in foto: L. Markelj

Komentarji (11)

19.8.2015 2   (5)   (3)   OceniLokalpatriot 
Štiri mandate se je občinska politika res vmešavala v delo kluba. Franc se je vrival v vse pore lokalnega življenja. Častihlepje res ne pozna meja. Posledice njegove sposobnosti pa bomo vsi skupaj še dolgo čutili. Žal v negativnem smislu ...
21.8.2015–3   (1)   (4)   OceniDOLGOLETNI ČLAN 
Lokal patriot ne komentiraj stvari ki jih ne poznaš. pa napiši to, da je FH pred osmimi leti dobil klub v rasulu. Vodila sta ga Košak I in potem Rumpret A. Klub je imel minusa ob predaji, cca. 20.000 evrov. Ne piši kjer nič ne veš le nastavljen si in to z veliko časa da pišeš po vseh forumih. Ne zagovarjam ga FH ampak je prav da pride resnica na dan tudi za tiste, ki ga sedaj rušijo, pred sabo pa so naredili veliko zgubo. Tudi to ni res, da niso bile izplačane nagrade že pet let. Še nikoli niso bile tako in pošteno izplačane kot sedaj. ne tako kot v prejšnjih vodstvih, kom so prejemali le nekateri in še to mimo veljavne zakonodaje. da te samo spomnim pisec tudi davčna inšpekcija je posegla pred devetimi leti. To je poštenost tistih, ki sedaj kričijo, da je stannje takšno kot je v klubu. Sram me je. PA NAJ ŠE NAPIŠEJO KAJ VSE JE BILO NABAVLJENO PRED MNOGIMI LETI V KORIST POSAMEZNIKOV. Vsi računi so shranjeni in dokazljivi. Še enkrat te opozarjam loalpatriot ne piši negativih stvari. Kar se pa tiče občine pa samo kapo dol. Veliko je naredil FH in smo mu lahko samo hvalezni. Kar poglej kaj je pa sedaj?
21.8.2015 3   (3)   (0)   OceniLokalpatriot 
@ DOLGOLETNI ČLAN - Resda sem le nekaj let z bivšim predsednikom in podpredsednikom posedal na tribuni , marsikaj slišal, videl, pa vendarle te prosim : razloži mi, od kje je F.H. vzel tistih 20.000 evrov za zapolnitev klubske finančne luknje? Pa ne morda iz občinske blagajne? Na dan z resnico ! Sicer pa so podatki o višini denarnih sredstev , ki jih je občina namenila društvom ( tudi konjeniškemu!! ) javno dostopna. Me resnično zanima tudi, kaj boš povedal o tem, koliko je klub prejel pred predsedovanjem F.H. in koliko v času njegovega predsedovanja. Zanimivo pa bi bilo pregledati kakšen račun o občini dobavljenem materialu in orodjih. Človek ima občutek, da se občina ukvarja z obrtniškimi dejavnostmi in ne z lokalno samoupravo ;-))! Mogoče pa je bilo kaj od tega kupljeno tudi za potrebe konjeniškega kluba? Ste kaj malali zaščitne ograje? In zato kapo dol? Pa lepo te prosim, prenehaj z opozarjanji! Lokalpatriot piše le tisto, kar lahko podpre s pisnimi dokumenti, arhiviranimi v občinskem arhivu.
22.8.2015Oceniejej  
Pri vas u Šentjarn, pa res ni nikol mira. Same zdrahe in kreganje. A imate morda kako vzpodbudno novico z vašega konca ?
23.8.2015—   (1)   (1)   OceniGorjan 
Zanimivo je to sklicevanje na občinske arhive. Že nekajkrat sem to opazil, pri raznih zadevah. Se ta lokalpatriot izmišljuje dejstva in brca v temo, ali zlorablja svoj položaj na račun občinske plače ??
23.8.2015 1   (1)   (0)   OceniLokalpatriot 
@ Gorjan. Kaj je bolj pokvarjeno: če neke informacije občanom posreduješ ali če jih zamolčiš oz. celo prikriješ?? Ali imajo občani pravico vedeti ali lahko vedo le tisto, kar neki oblasti trenutno odgovarja?Je informiranje občanov za kaj se troši NJIHOV denar zloraba položaja, ali dolžnost vsakega posameznika, funkcionarja, obč. uslužbenca, svetnika, predsednika-člana komisij, odborov, ...?? So občinski uradniki ali funkcionarji v službi občanov ali so občani v njihovi službi? So občinski uradniki plačani , da delajo za občane ali da delajo za aktualnega župana in direktorja občinske uprave? Jih plačujeta slednja, ali jih plačujemo občani? Malo razmisli !! Je višina sredstev namenjenih nekemu društvu, klubu, ustanovi skrivnost, ali javno dostopen podatek? Za začetek pa si preberi kakšno poročilo NO. Za prvi vtis. Potem pa pomisli, kaj vse bi se pokazalo, če bi NO pregledal vse plačane račune, vse razpise, ...
24.8.2015—   (1)   (1)   OceniGorjan 
Kot občan te sprašujem za: tvoje ime in priimek, tvoje delovno mesto na občini in plačo. Predvidevam, da se bo tu tvoja odkritosrčnost končala in prizadevanje za informiranje občanom umrlo.
25.8.2015 1   (2)   (1)   OceniLokalpatriot 
Me pa res imaš za naivneža ali celo norca! Če bi se hotel tako javno razgaljati, bi se že zdavnaj. Pa mi ni v interesu. Pa tudi poštenim občanom ne. Torej naj ime in priimek ostaneta skrivnost. Delodajalec in delovno mesto pa tudi. Višino plačke pa ti z veseljem razkrijem. 1800€ netto osnove + dodatki+ nadure+bonitete + honorarno delo.Materialno in finančno pa sem že brez prej navedenega do konca svojih dni dobro preskrbljen. Vidiš, ne rabim več od tega. Ne svetniškega položaja, ne županskega ali podžupanskega stolčka. Še najmanj pa kakega švindlanja z občinskimi funkcionarji, pozicijo ali pa opozicijo.Si zadovoljen? Najbrž ne. Razganja te od firbčnosti, od kod Lokalpatriotu dostop do podatkov. A naj te pomirim. Če boš spremljal dogajanja v občini, če boš bral uradni vestnik, če boš pozorno prisluhnil vsem, ki se ukvarjajo z lokalno politiko, potem boš razpolagal z obilo relevantnih informacij. Kot vsak občan pa od občinskih oblasti na vpogled zahtevaš kateri koli račun, dokument, .. Vse je javno dostopno.Tako, za predšolski preizkus : kaj ti pove podatek - SI62524291? Če na to nimaš odgovora, potem politiko obesi na klin!
26.8.2015–3   (0)   (3)   OceniGorjan 
Drago trobilo - lokalpatriot. Nehaj nakladati, ne brcaj v temo, začnite delati. Po enem letu še niste pogruntali, da je predvolilni čas minil. Saj se vam že vrane smejejo.
26.8.2015 1   (2)   (1)   OceniLokalpatriot 
@ Gorjan- nisem pripadnik nobene politične opcije. Ne na lokalni, ne na državni ravni. Sem le povprečen občan, s svojo dobro službo, svojom imetjem , zasluženim z izključno svojim zanjem in potom.Čisto spokojno lahko živim. Moti me le, da katera koli oblast deluje povsem v nasprotju s tistim, kar je obljubljala in za kar je dobila mandat, najhuje pa je, da državljane oz. občane zlorablja za svoje egoistične in osebne cilje. Če vsaj malo poznaš domače razmere, potem boš zlahka pogruntal, da je aktualni župan " podedoval" slabo zapuščino v občinski blagajni, z nekaj miljonskim minusom in cel kup računov ( po nekaterih podatkih kar za miljon evrov! ) za opravljena dela in storitve, ki mu jih je prejšnji v slabega pol leta pred lokalnimi volitvami nakopal na glavo vedoč, da ne bo ponovno izvoljen za župana. Že to, da Radku uspeva solventnost občinske blagajne, je v danih razmerah enormni uspeh!! In ti, bistra glava, si sposoben iz totalnega pogorišča v enem letu zgraditi velemesto? Ne verjamem. Če še tega ne veš, kaj pomeni SI62524291! Zagotovo pa veš, kdaj se kaj dela na polju in kako z pomočjo občinskih uradnikov do nepovratnih sredstev. Madona, saj si vendar SLS, a ne?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava