posavje

V Forumu romskih svetnikov obsojajo incident s policisti

21.8.2015 | 07:45 | STA, M. M.

Predstavnik Romov v krškem občinskem svetu Moran Jurkovič. (Foto: A. K., arhiv DL)

Predstavnik Romov v krškem občinskem svetu Moran Jurkovič. (Foto: A. K., arhiv DL)

Krško - Predsednik Foruma romskih svetnikov Slovenije Darko Rudaš in romski svetnik Moran Jurkovič obžalujeta sredin dogodek, ko se je mladoletni Rom izogibal policijskemu postopku, nato pa se večkrat zaletel v policijsko vozilo in pri tem poškodoval dva policista. Incident obsojata in upata, da ne bo vrgel slabe luči na celotno romsko skupnost v Krškem.

Kot sta zapisala, je prav policija tisti organ, ki na terenu redno vzdržuje stike z Romi.

Zato policiste pozivata, naj se še bolj usmerijo v skupnostno delo in k delu pritegnejo tudi druge pristojne institucije, kot so občina, šola in center za socialno delo. Zagotovijo naj varno okolje za sobivanje, sta še zapisala Rudaš in Jurkovič ter policistoma zaželela uspešno okrevanje.

‹ nazaj

Komentarji (4)

21.8.2015Ocenipatriot 
Ko bi bil samo ta dogodek, tako pa so tedensko v črni kroniki. Če drugega ne, imajo intervencijo gasilci.
21.8.2015Oceniggg 
"Incident obsojata in upata, da ne bo vrgel slabe luči na celotno romsko skupnost v Krškem." Ta citat lahko kandidira za izjavo leta. A zdaj ste pa v dobri luči.
21.8.2015 2 (2) (0)Ocenijezendavkoplačevalec 
"...Upata da ne bo vrgel slabo luč.. ?" ne ne bo. žal smo že takih piz... vejeni iz dneva v dan. A ta dva "pametnjakoviča" sploh vesta kaj pomeni "sobivanje". To ni to da eni izčrpavajo in izkoriščajo druge že nekaj generacij, da delajo svinjarije pa ne odgovarjajo zanje, da so delomrzneži,... dajte no. NAJPREJ naredite red v svojih vrstah, da bomo ostali spremenili odnos in se boste lahko vklopili. Če pa ostajate v srednjem veku kot dosedaj pa ni ne vidim rešitve. zakaj nismo pred zakonom vsi enaki ? kako bi bil kaznovan naš 17 letnik ( z celo serijo prijav in ovadb... ) ter kako no kaznovan dotični ?? Dokler bodo razlike tudi tukaj ni sobivanje, je le izkoriščanje in posmeh neki "kot " pravni državi.
2.9.2015OceniFranc 
Policisti naj začnejo uporabljati pooblastila. Šefi pa naj začnejo usposabljati policiste za učinkovito delo. Da se ne bodo pisala samo poročila, pa kup analiz. Napadi na PUO so bili vedno in bodo. Rizične sredine je pač potrebno dosledno in zakonito obdelovati. V ONZ pa so menda že ugotovili kako se učinkoviti uporabi pooblastila in izvede postopke, da bodo v poduk novim nasilnežem.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava