kolesarstvo

Štangelj bo o povabilu Kumpa še premislil

21.8.2015 | 11:00 | STA, M. M.

Gorazd Štangelj (Foto: B. B., arhiv DL)

Gorazd Štangelj (Foto: B. B., arhiv DL)

Ljubljana - Do svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu je še slab mesec, širši seznami kandidatov za Richmond pa so znani že nekaj časa. Selektor članov, Novomeščan Gorazd Štangelj ima v mislih deset oziroma 12 kolesarjev, med katerimi so vsi najboljši, tudi Simon Špilak.

"Širši seznam reprezentantov obstaja že dalj časa zaradi logistike in samega odhoda na SP. V mislih imam deseterico kolesarjev, iz katere bo treba izluščiti šesterico," je razkril slovenski selektor Gorazd Štangelj. Jasno je, da imen šestih tekmovalcev, ki bodo v Richmondu nosili slovenski dres, še nima, ima pa v mislih tekmovalce, ki bi lahko odpotovali v Virginijo.

Iz ekipe Garmin-Cannondale sta kandidata Kristijan Koren in Matej Mohorič, iz Lampreja Jan Polanc in Luka Pibernik, iz Astane Borut Božič, iz CCC Sprandi-Polkowice Grega Bole, iz Giant-Alpecina Luka Mezgec, iz Synergy Bakuja Matej Mugerli, iz Adrie Mobila Kristjan Fajt in Primož Roglič ter iz Katjuše Simon Špilak.

Mezgec in Mohorič bosta v soboto začela z dirko po Španiji in bosta še dodatno na očeh slovenskega selektorja, ki je izpostavil dobro sezono Polanca in Pibernika pri Lampreju, ter Adriina Fajta ter Rogliča: "Fajt je kolesar za velike dirke. Od njega se ne pričakuje rezultatov, je pa kolesar za pomoč in je zagotovilo za vodje. Roglič pa je prihodnost slovenskega kolesarstva," je dejal Štangelj.

Poleg omenjene deseterice je izpostavil še Marka Kumpa, tretjega člana Adrie Mobila, ki ima za seboj odlično sezono, vendar je po mnenju Štanglja proga na SP zanj pretežka, vendar ga zaradi tega še ni prečrtal, ampak bo o njem še premislil, saj bi si nastop po dobrih letošnjih predstavah zaslužil.

Drugi kolesar, o katerem mora Štangelj še premisliti in se še pogovoriti z njim, pa je Špilak. Prekmurec ima za seboj eno najboljših sezon, blestel je predvsem v prvem delu sezone. Sam je rekel, da mu proga ne ustreza in zaradi tega nima v načrtu SP, vendar slovenski selektor še ni vrgel puške v koruzo in ga bo skušal prepričati.

Kot je še dodal Štangelj, proga bi od vseh Slovencev najbolj odgovarjala Boletu, saj se konča na tlakovcih mestnega parka, v samem zaključku je tudi krajši vzpon, po katerem je sprint do ciljne črte. "Upam, da se čez uspe 'prekucnit' tudi Mezgec. Klanec je tehničen, kocke bodo priložnost za točno določene kolesarje. Proga pa bo prava za SP in selektivna," je zaključil Štangelj.

Širši seznam kolesarjev imata tudi že selektorja mlajših članov in mladincev. Martin Hvastija bo trojico izbral med Jonom Božičem, Gašperjem Katrašnikom, Rokom Korošcem, Markom Pavličem, Davidom Perom in Žigo Ručigajem, Andrej Cimprič pa četverico med Gorazdom Perom, Tadejem Pogačarjem, Žigo Jermanom, Jako Primožičem, Žigo Horvatom in Tilnom Finkštom.

‹ nazaj

Komentarji (2)

30.8.2015Oceni./../... 
...PRAVILNO...TUDI REPREZENTANCA JE IZGUBILA DENAR... OLIMPIJSKI KOMITE REPUBLIKE SLOVENIJE NEKAJ STO MILIJONOV......ITD.TD... PIVO ZA ŽIVČKE--PIVO ZA ŽIVČKE..OSEM IN ŠTIRI_DVANAJST_ SVETA ANA...
31.8.2015 1 (1) (0)Oceniopazka 
a spet ti ?!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava