V Črnomlju so praznovali krajevni praznik

23.8.2015 | 13:00

V Črnomlju so praznovali krajevni praznik
V Črnomlju so praznovali krajevni praznik
V Črnomlju so praznovali krajevni praznik

Črnomelj - V spomin na partizanski napad na vojaški vlak in italijansko stražo pri mostu na Vranovičih v noči z 11. na 12. avgust 1941 praznuje krajevna skupnost Črnomelj svoj praznik. Včeraj so pod lipami na tukajšnjem Gričku pripravili tradicionalno prireditev ob prazniku.

Tako so imeli prebivalci krajevne skupnosti že popoldne na voljo ustvarjalne delavnice za vso družino, sejemski živžav, klovnsko predstavo. Nastopili sta tamburaška skupina Melos in plesna skupina Vrtičkarji.

Na osrednji prireditvi ob prazniku je črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič predstavila dela, ki so jih v krajevni skupnosti opravili od prejšnjega praznika. Kot je dejala, so v tem času dokončali toliko del, da bo tako uspešno investicijsko leto težko ponoviti. O delu v krajevni skupnosti pa je govoril tudi predsednik Jaka Birkelbach.

V kulturnem programu na osrednji prireditvi so nastopili recitatorka Nina Prešern, pevka Tina Kocjan ob spremljavi pianista Antona Grahka ter Godba na pihala Črnomelj.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentarji (18)

23.8.2015OceniKdo 
najde na fiotogrfaiji najbojl znano komentartorico?
24.8.2015OceniMarija 
kaj to je bila največja bitka v Občini Črnomelj med vojno.
24.8.2015OceniMarija 
kaj to je bila največja bitka v Občini Črnomelj med vojno.
24.8.2015Ocenibitka 
Kako pomemben je ta praznik in bitka kaže številčna udeležba z nekaj sivimi panterji in z viko v ozadju, pa mogoče še veseli joža.
24.8.2015OceniAKCIJA 
Mesto Črnomelj ima bolj pomembne dogodke za praznovanje , Tako nepomembna sabotaža ne more bit praznik mesta i KAJ PRAZNUJEMO IN ZAPRAVLAMO DENAR LEPO VREME NIČ OBISKOVALCEV
24.8.2015Oceniana 
Slike ne kažejo realne slike glede obiska. Ljudi je bilo veliko in so bili zadovoljni. Popoldne je bil lep program za otroke, zvečer pa še za vse ostale. Ja, okusi so pač različni. Vse ni všeč vsem. Ampak na splošno je bilo pa zelo v redu.
24.8.2015Ocenibil tam 
se strinjam z Ano, obisk je bil kar ok, je pa za veselice že pozno, hladno, vlažno - mi smo odšli okrog 23h.
25.8.2015 1   (1)   (0)   Ocenimesto 
Civilizirani in demokratični svet si postavlja za praznike zgodovinsko pomembne dogodke, ne pa nekakšno streljanje na vlak. Črnomelj je dobil davnega leta 1407 mestne pravice in bi bil ta zgodovinski dogodek pravi za postavitev praznika mesta Črnomelj. Seveda pa to ni pogodu tistim sivim glavam, ki jim je revolucija pomembnejša od zgodovine mesta Črnomelj.
25.8.2015OceniJanez 
v članku piše da so se zbrali zaradi westeren sabotaže o pridobitvah v mestu pa nič konkretnega ni napisanega se ni nič naredilo pomembnega.z vladavino teh sivčkov bo Črnomelj še bolj siv, Hvala državii za obvoznico in županu Fabjanu da je že njegova ekipa pripravila vso dokumentacijo , ŽALOSTNI SMO KER NI NOVIH ZUPANJINIH PROJEKTOV Bolšemoramo zvolit na volitvah da nam bo bolJše Častnega občana ni nikjer
25.8.2015Oceniivan 
Janez,se vidi da klaftraš,ko niti častnega občana ne vidiš na sliki.Si pač eden od še redkih Fabkotovih,ki ti je važno pluvanje.Se pa edino strinjam da je vsakemu županu dosti 2 mandata.Torej,Mojca naj več ne kandidira.Se pa vprašujem,zakaj te niso motili Fabkotovi 4 mandati,pa še 2 krat je neuspešno kandidiral.Torej je hotel še več.Ampak tudi njega so se ljudje nasitili,nihče ga ne pogreša.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava