kronika

Pester vikend - zasegi vozil, poškodovani kolesarji, akcija pirotehnikov ...

24.8.2015 | 07:10 | M. K.

V soboto pri jami Mišnica (Foto: arhiv; J. S.)

V soboto pri jami Mišnica (Foto: arhiv; J. S.)

Policisti so med vikendom na interventno številko policije prejeli 500 klicev, od tega je bilo 156 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezano s prometno varnostjo, sledita kriminaliteta ter javni red in mir. Zgodilo se je dvaindvajset prometnih nesreč z materialno škodo ter šest z lažjimi telesnimi poškodbami. Policisti so zasegli štiri vozila ter ukrepali še v trinajstih primerih zaradi prijav drugih kršitev cestnoprometnih predpisov.

Zaradi kršitev javnega reda in miru na javnem kraju so morali posredovati šestnajstkrat, zaradi kršitev v zasebnem prostoru pa sedemkrat. Dva kršitelja so kaznovali, ker sta kršila odrejeno prepoved približevanja partnerjem oziroma domačim.

Na področju kriminalitete so opravili oglede štirih vlomov v hiše, obravnavali pet tatvin, dve lahki telesni poškodbi, dve grožnji ter dve poškodovanji tuje stvari.

Zasegli vozila

V petek popoldne so trebanjski policisti pri Mirni Peči ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da avto vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu ga zasegli. Zvečer so avto zasegli tudi v Novem mestu – okoli pol osme ure zvečer so policisti ustavili 31-letno voznico. V postopku so ugotovili, da vozilo ni registrirano, voznica pa nima vozniškega dovoljenja. Ponoči so avto zasegli še črnomaljski policisti. Nekaj po 23. uri so ustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je bil brez vozniškega dovoljenja, na neregistriranem avtu pa je imel nameščene tablice drugega vozila. Posumili so, da vozi tudi pod vplivom alkohola, zato so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil. Zaradi več kršitev cestnoprometnih predpisov so mu napisali plačilne naloge in uvedli postopek o prekršku.

V soboto, okoli pol polnoči, so trebanjski policisti pri kontroli prometa ugotovili, da 62-letni voznik osebnega avtomobila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli in prav tako uvedli postopek o prekršku.

V prometni nesreči poškodovan voznik kolesa z motorjem

V soboto dopoldne, okoli pol enajste ure, se je v Metliki zgodila prometna nesreča, v kateri se je 48-letni voznik kolesa z motorjem lažje poškodoval. Po prvih ugotovitvah ogleda je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti 54-letnega voznika osebnega avtomobila, zaradi česar je voznik kolesa z motorjem padel po vozišču.

Na meji zasegli ukraden avtomobil

V soboto dopoldne se je na mejni prehod Obrežje, na poti proti Hrvaški, pripeljal 40-letni državljan Romunije. Pri mejni kontroli osebnega avtomobila, ki ga je vozil, so policisti ugotovili, da je bil BMW 530D v mesecu januarju ukraden v Italiji. Avtomobil so zasegli, okoliščine lastništva vozila pa policisti še preverjajo.

Na kraju uničili eksplozivne ostanke 2. svetovne vojne

V Dobrniču so v soboto med čiščenjem podzemne jame pirotehniki našli minometne mine in še več drugih nevarnih eksplozivnih predmetov, ostankov 2. svetovne vojne. Policisti so zavarovali območje, saj so pirotehniki v sodelovanju z bombnimi tehniki specialne enote policije nevarne predmete uničili na kraju. Zaradi dotrajanosti bi bil njihove transport namreč lahko zelo nevaren. Okoli pol osme ure zvečer je bilo tako mogoče slišati močnejšo kontrolirano detonacijo. Poškodovanih v občutljivem in nevarnem postopku ni bilo. sporočajo s PU Novo mesto.

Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči

V nedeljo popoldne so bili reševalci in črnomaljski policisti napoteni v Spodnjo Preloko, kjer naj bi se poškodoval 37-letni kolesar. Po prvih ugotovitvah ogleda naj bi 39-letni voznik kombija prehiteval skupino kolesarjev, ko mu je nasproti pravilno pripeljal 37-letni kolesar. Slednji se je hotel trčenju izogniti pri tem pa je izgubil oblast nad kolesom, padel in se lažje poškodoval. Voznik kombija naj bi na kratko ustavil in se nato odpeljal naprej a so ga policisti našli dobro uro po dogodku. Oba sta bila preizkušena z alkotestom, prisotnih alkohola niso ugotovili. Zaradi suma, da je voznik kombija poleg nepravilnega prehitevanja storil tudi kaznivo dejanje zapustitve poškodovanca v prometni nesreči po 1. odstavku 328. člena kazenskega zakonika, policisti še nadaljujejo s preiskovanjem primera.

Še dva lažje poškodovana kolesarja

Na Ruperč Vrhu je v nedeljo popoldne padel 69-letni kolesar. Po ugotovitvah policije se je peljal sam, izgubil oblast nad kolesom in tako nesrečno padel, da je vožnjo zaključil v bolnišnici z udarninami in podplutbami.

V Šentjerneju pa je s kolesom padel tudi 15-letnik. Kot kaže se mu je med vožnjo in neznanega razloga obrnilo krmilo, tako da je padel čezenj. Kolesar je uporabljal varnostno čelado, pri padcu pa razen odrgnin in udarnin ni bil huje poškodovan.

‹ nazaj

Komentarji (2)

24.8.2015Oceniggg 
Dons je tudi ena šmrklja zbila kolesarja v križišču pri Tušu
25.8.2015Ocenijazpatipaon 
nč kriva smrklja,za kolesarje so kolesarske steze v omenjenem križišču.....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava