FOTO: Letos se je zbralo okrog 150 mopedistov

24.8.2015 | 11:30

V Zabrdju so pripravili 2. srečanje Tomos in Puch mopedov.

V Zabrdju so pripravili 2. srečanje Tomos in Puch mopedov.

Mopedisti so se podali tudi na panoramsko vožnjo in se pomerili v spretnostnih igrah.

Mopedisti so se podali tudi na panoramsko vožnjo in se pomerili v spretnostnih igrah.

Najboljši trije v obeh igrah so prejeli pokale, eden izmed tekmovalcev ga je prejel v obeh igrah.

Najboljši trije v obeh igrah so prejeli pokale, eden izmed tekmovalcev ga je prejel v obeh igrah.

Zabrdje pri Mirni - Na 2. srečanju Tomos in Puch mopedov, ki so ga pripravili v Zabrdju, se je zbralo okoli 150 vozil. Najstarejša mopeda sta bila dva, in sicer letnika 1957, najmlajši pa letnik 2012. Najstarejši udeleženec je bil star 76 let in najmlajši 9 let.

»Pričakovanja niso bila tako visoka, čeprav je bilo letos vreme res lepo za tak dogodek,« pravi Igor Ločičnik. Lani, ko jo je prirediteljem nekoliko zagodlo vreme, se je namreč zbralo okrog 60 mopedistov.

Kot pojasnjuje Ločičnik, je treba k tako uspešni sobotni udeležbi pripisati dobro delo v okviru skupine 4ka klub Zabrdje, ki je po 2. srečanju že lepo uigrana in ki je v soorganizaciji z občino Mirna, društvom TVD Partizan in Fenda barom izpeljala letošnje srečanje.

»Omembe vredna je udeležba skupine APN-TOUR iz Ribnice, ki se je srečanja udeležila z 19 člani in so ostali v gosteh do nedeljskega dopoldneva, v gosteh je do jutra ostal tudi gost iz Kidričevega, ostali udeleženci pa so prišli iz Ajdovščine, Ivančne Gorice, Ilirske Bistrice, Cerknega, Ljubljane, Grosuplja, Mirne, Trebnjega, Žalca, Radovljice, Bleda, Litije, Sevnice, Dol pri Litiji, Mokronoga …,« pripoveduje.

V okviru srečanja so se sicer gostje popeljali na panoramsko vožnjo v Nebesa nad Šentrupertom, popoldne pa so se pomerili v dveh igrah - spretnostni vožnji in suvanju APN agregata, v vsaki posamični igri so najboljši trije prejeli pokale.

Prireditelji si želijo, da bi tovrstno srečanje postalo tradicionalno in da bi se dogodka zadnji vikend v avgustu udeležilo večje število mopedistov, predvsem pa bi radi, da se srečanja udeleži tudi kakšna predstavnica nežnejšega spola več, saj so letos imeli le dve - poleg članice iz 4ka kluba Zabrdje je bila v gosteh še mopedistka iz Sevnice. »Za naslednje leto je tiha želja v Zabrdje privabiti 200 mopedistov teh priljubljenih znamk iz vse Slovenije. Z občino Mirna, ki ima posluh za tak dogodek, pa bi bilo vredno razmisliti tudi o sodelovanju s sosednjimi občinami, saj bi z njihovo pomočjo srečanje izpeljali še nekoliko lažje,« še pravi Ločičnik.

J. S., foto: Igor Ločičnik in Franc Šavrič

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava