košarka

Košarkarji načrtujejo vsaj en naslov prvaka

24.8.2015 | 16:30 | I. V.

Predsednik košarkarskega kluba Krka Brane Kastelec in novi trener članskega moštva Ivan Velić. (Foto: I. Vidmar)

Predsednik košarkarskega kluba Krka Brane Kastelec in novi trener članskega moštva Ivan Velić. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Košarkarski klub Krka tudi v novi sezoni ohranja visoke cilje - na domači sceni načrtujejo nastop v finalu obeh tekmovanj, tako v pokalu kot v ligi Telemach, in vsaj en naslov prvakov, v jadranski košarkarski ligi uvrstitev v sredino lestvice ter v Fibinem evropskem pokalu uvrstitev v drugi del oziroma med najboljših 32 udeležencev tega novega evropskega klubskega tekmovanja.

Tako je na današnji novinarski konferenci na kratko povzel letošnje cilje članskega moštva predsednik novomeškega košarkarskega kluba Krka Telekom Brane Kastelec in izkoristil priložnost, da javnosti predstavi tudi strokovni štab, ki bo moral poskrbeti, da bodo cilji uresničeni. Novi trener Krkine članske vrste je Ivan Velič, njegov edini pomočnik pa bo Vladimir Anzulović, ki je lani skrbel za mladinsko vrsto in obenem treniral drugoligaško ekipo Črnomlja. Za kondicijsko pripravljenost košarkarjev bo skrbel Josip Radaković, ki je to vlogo v košarkarskem klubu že opravljal, zadnja leta pa je trener mladincev pri novomeškem kolesarskem klubu Adria Mobil. Vlogo fizioterapevta bo še naprej igral maser Borut Škedelj.

10. avgusta, ko so se košarkarji Krke zbrali na pripravah za novo sezono, je prišlo na trening 13 košarkarjev, novi center Žiga Dimec je bil na pripravah članske državne reprezentance, medtem ko je klub s poškodovanim Novomeščanom Žigo Zatežičem, ki so mu pred kratkim operirali križne kolenske vezi, sporazumno prekinil pogodbo, saj si mladi košarkar želi poleg igranja košarke tudi resno študirati. Poleg tega bo vodstvo kluba ob koncu priprav na predlog glavnega trenerja odločilo, kateri od mladih doma vzgojenih košarkarjev, ki zdaj trenirajo skupaj s člansko vrsto, bo ostal v ekipi tudi med sezono.

Za razliko od minule sezone, ko je novomeški košarkarski klub precej tesno sodeloval z drugoligašem iz Črnomlja, ki ga je kot trener vodil Vladimir Anzulović, zanj pa je igrala cela vrsta novomeških košarkarjev, nameravajo letos tiste mlade košarkarje, ki jim po koncu mladinskega obdobja ne bo uspelo prebiti se v prvo ekipo, posoditi drugim slovenskim prvoligašem, kjer bodo imeli boljše možnosti za trening in nabiranje prvoligaških izkušenj.

Razveseljuje tudi novica, da so se v klubu za tesnejše sodelovanje dogovorili tudi z najuspešnejšima nekdanjima novomeškima košarkarjema Simonom Petrovom in Matjažem Smodišem. Medtem ko bo Petrov pomagal vodji dela z mladimi Leonu Stipanićevu, se bo Smodiš, ki bo še naprej s svojo šolo košarke skrbel za najmlajše, ukvarjal z vadbo centrov, predvsem z reprezentantom Žigo Dimcem pa tudi z obetavnim Imranom Polutkom in krilnim centrom Juretom Ritlopom.

Novi trener košarkarjev Krke Ivan Velić je povedal, da je v prvih dveh tednih dobil dober vtis tako o novem okolju kot tudi o ekipi. Vadba poteka po načrtih, razen kakšnih manjših poškodb drugih težav ni, fantje delajo zelo zavzeto in dobro in bodo do prvih tekem primerno pripravljeni. Za cilje vodstva kluba je povedal, da se mu ob dobrem delu in dobrem vzdušju v ekipi zdijo dosegljivi.

Podpredsednik kluba Peter Ivančič, ki je v klubu zadolžen za marketing, je povedal, da je njihov cilj tudi napolniti dvorano, k čemur bodo prispevale dobre igre, pa tudi ugodne cene vstopnic, ki bodo za vsako posamezno tekmo ne glede na rang tekmovanja stale šest evrov. Za letno karto, s katero si bodo košarkarski navdušenci lahko ogledali najmanj 23 tekem, zelo verjetno pa da več kot 30, bo do začetka sezone treba odšteti 80 evrov, mladina do 15. leta pa bo imela vstop brezplačen. Brezplačen bo tudi vstop za najavljene organizirane skupine iz šol in klubov, za katere je rezerviran prostor na severni tribuni.

Delo z mladimi je predstavil drugi podpredsednik Marjan Erpe, ki je povedal, da si v klubu želijo, da bi več doma vzgojenihkošarkarjev lahko nekoč zaigralo za člansko vrsto. Dokaz, da je delo z mladimi dobro, so tudi rezultati, saj je Krka v večini starostnih kategorij najboljša v državi, v vseh pa je povsem v vrhu. V košarkarsko šolo Matjaža Smodiša je vključenih več kot 300 otrok z Dolenjske in Bele krajine.

Na prvih treh za javnost zaprtih tekmah se bodo košarkarji Krke v prvi polovici septembra v Kranjski gori pomerili s turškim evroligašem Efes Pilsnom, poljskim prvakom Zielona Góra in z novim slovenskim prvoligašem Lastovko. Javnosti se bo novo moštvo Krke predstavilo 18. in 19. septembra na turnirju Novo mesto Cup v športni dvorani Marof, ko se bodo novomeški košarkarji pomerili s hrvaškim prvakom Cedevito, bosanskim prvakom Igokeo in finalistom letošnjega slovenskega državnega prvenstva domžalskim Heliosom.

‹ nazaj

Komentarji (1)

24.8.2015OceniPeter 
pa kaj je zdaj to, a so šiziči pojačali sceno? mimgrede ta basket pa ti njihovi plani ..... mislim, da je šlo že vse nekam in vprašanje če se bo to kdaj vrnilo kar je včasih bilo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava