posavje

Čez dobra dva tedna že 5. festival modre frankinje

25.8.2015 | 14:40 | M. L.

ilustrativna slika (Foto: KŠTM, arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: KŠTM, arhiv DL)

Sevnica - V vinski kleti Mastnak se bo v četrtek začelo ocenjevanje vzorcev modre frankinje, s katerimi se vinogradniki in vinarji potegujejo za odličja na tradicionalnem 5. festivalu modre frankinje, ki bo v Sevnici potekal v petek in soboto, 11. in 12. septembra.

Vzorce za ocenjevanje so zbirali do ponedeljka na petih mestih v Sloveniji in tujini, potem ko je KŠTM Sevnica, ki organizira festival, pritegnil v omenjeno festivalsko dogajanje tudi nekaj vinarjev iz sosednjih držav.

Dobra dva tedna pred festivalskim vrhuncem so v KŠTM na nedavni novinarski konferenci napovedali, da bodo 11. septembra ob 19. uri na grajski terasi organizirali večer s hrano in pijačo Lokalno je modro. V soboto, 12. septembra, ob 15. uri bodo uradno odprli 5. Festival modre frankinje. Kot napovedujejo, bodo tega dne ob 20. uri razglasili rezultate letošnjega ocenjevanja, na katere bo poleg domačih vinarjev nestrpno čakalo tudi nekaj pridelovalcev modre frankinje iz Slovaške, Madžarske in Avstrije.

Podrobneje o razvoju modre frankinje in ostalih načrtih KŠTM na tem področju bomo poročali v prihodnji številki Dolenjskega lista, ki izide ta četrtek, 27. avgusta.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava