novice

Razveljavili razpis za deficitarne štipendije

27.8.2015 | 09:15 | STA

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Ljubljana - Razpis za štipendije za deficitarne poklice so razveljavili, so sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Razloge za razveljavitev bosta sicer danes na novinarski konferenci pojasnila ministrica za delo Anja Kopač Mrak in direktor sklada za razvoj kadrov in štipendije Franc Pristovšek.

V ponedeljek je Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije na spletni strani objavil obrazec za pridobitev štipendije za deficitarne poklice za šolsko leto 2015/2016. Zaradi izjemnega zanimanja oz. obiska se je spletna stran za nekaj ur sesula.

Za štipendije za deficitarne poklice je namreč razpisanih 1,2 milijona evrov, kar omogoča 1000 štipendij po 100 evrov mesečno. Dodatno paniko med dijaki pa je povzročil sistem izbire - "kdor prej pride, prej melje", kar je pomenilo, da bi bili izbrani po vrstnem redu prispelih vlog, glede na datum in uro vložitve.

Ministrstvo je zato zahtevalo poročilo in napovedalo morebitno razveljavitev razpisa v primeru, da bodo ugotovljene nepravilnosti.

Na sklad je sicer od ponedeljka do srede do 12. ure skupaj prispelo 5797 vlog za štipendije.

‹ nazaj

Komentarji (2)

27.8.2015 2 (3) (1)OceniAnton 
A bo mogoče odgovarjal kateri uradnik iz javne uprave za to zmedo, ki so jo povzročili? Bodo trgali uradnikom od plače za stroške ki so jih imeli starši da so prišli v LJ???
27.8.2015 1 (2) (1)OceniJan 
A res ne moremo vsem 5000 dati te štipendije? Če je za vse druge bedarije denar, bi tudi za to lahko bile.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava